Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σεξ & χρήμα: Ποια είναι η σχέση τους ;

Bookmark and Share

Πολλοί πιστεύουν ότι η καλή σεξουαλική ζωή εξαρτάται από την ερωτική χημεία, την έλξη και το πάθος.Νέα έρευνα όμως δείχνει
ότι το κοινωνικό και οικονομικό στάτους, με βάση το εισόδημα, το επίπεδο μόρφωσης κ το επάγγελμα, επηρεάζει σημαντικά την ικανοποίηση απ τν ερωτική ζωή.


Η σχετική μελέτη βασίζεται στην Εθνική Δημοσκόπηση για τη Σεξουαλική Υγεία που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι κοινωνικοί και οικονομικοί καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την ικανοποίηση.

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, φάνηκε πως το χαμηλό εισόδημα οδηγεί στη χαμηλότερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Ερευνητές από τον Οργανισμό για τη Δημόσια Υγείας στη Βαρκελώνη (ASPB) μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στο σεξ και το χρήμα, αναλύοντας δεδομένα που αφορούσαν σε 9.850 άτομα. Περίπου το 90% των συμμετεχόντων δήλωσε αρκετά ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή. Το 97% των ανδρών και το 96% των γυναικών παρουσίαζε υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από μια σταθερή σχέση.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η καλή οικονομική κατάσταση και η κοινωνική θέση κάνουν το άτομο να διαμορφώνει και να επιδιώκει να καλύψει τις σεξουαλικές του ανάγκες.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.