Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τα 6 πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουμε συνήθως!

Bookmark and Share

Μήπως τα κάνετε και εσείς;Μιλάτε συχνά στον εαυτό σας και μάλιστα δυνατά, όταν είστε μόνοι; Παίρνετε παντού μαζί σας το κινητό τηλέφωνο,
ακόμα και στο μπάνιο; Σκεφτείτε σοβαρά ότι αυτές οι συνήθειες είναι ίσως μερικά από τα 6 ενοχλητικά πράγματα που κάνουμε,

και...αναθεωρείστε!Παραδεχτείτε ότι και εσείς μιλάτε στον εαυτό σας, του δίνετε συμβουλές ή τον επιπλήττετε γι κάτι που κάνατε, μιλάτε στο μπάνιο ατελείωτες ώρες στο κινητό σας, έχετε πει ψέμματα στους φίλους σας ότι διαβάσατε κάποιο βιβλίο, μόνο κ μόνο γι να τους κάνετε καλή εντύπωση...

Δείτε τα 6 πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουμε συνήθως και γιατί τα κάνουμε.

1. Μιλάτε στον εαυτό σας! Τα μικρά παιδιά μιλούν συνέχεια στον εαυτό τους, αλλά υποτίθεται ότι αυτό σταματά στην ενήλικη ζωή. Μην ανησυχείτε όμως δεν είστε η μόνη ή ο μόνος που το κάνει. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό είναι ένα καλό σημάδι, αφού τα παιδιά που μιλούν πολύ στον εαυτό τους γίνονται οι καλύτεροι μαθητές!

2. Επαναλαμβάνετε συνέχεια τις ίδιες ιστορίες. Είστε η «ψυχή» της παρέας, οι ιστορίες σας κάνουν τους άλλους να γελούν, αλλά... λέτε συνέχεια τις ίδιες, αυτό εκ πρώτης όψεως μπορεί να σημαίνει ότι δεν θυμάστε τι συζητήσεις κάνετε με την παρέα σας και ίσως είναι λίγο προσβλητικό για εκείνους που ακούνε την ίδια ιστορία για δεύτερη φορά, αλλά οι μελέτες επισημαίνουν ότι μπορεί να θυμάστε ότι έχετε πει την ίδια ιστορία στο παρελθόν, αλλά δεν είναι εύκολο να θυμάστε σε ποιους!

3. Ρίχνετε συνέχεια κάτω το κινητό σας τηλέφωνο. Είναι φυσικό, όταν το κινητό σας έχει γίνει η «προέκταση» του χεριού σας και δεν το αποχωρίζεστε ακόμα και στο μπάνιο! Το 75% των Αμερικανών παραδέχεται ότι δεν αποχωρίζεται το κινητό του ακόμα και στην τουαλέτα, όχι μόνο για να μιλάει, αλλά και για να σερφάρει στο διαδίκτυο.

4. Λέτε ψέμματα ότι έχετε δει μια ταινία ή έχετε διαβάσει ένα βιβλίο; Δεν είστε μόνον εσείς! Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο όταν είστε σε μια παρέα και οι υπόλοιπο συζητούν για την ταινία που έχει γίνει επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες, να αισθάνεστε αμηχανία και να λέτε ένα μικρό, αθώο ψέμα! Μια δημοσκόπηση του 2011 έδειξε ότι μεγάλος αριθμός ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα στην παρέα του πως έχει δει την τανία «The Godfather»!

5. Προσπαθείτε να ανοίξετε μια πόρτα που ανοίγει μόνη της! Σε πολλούς από εμάς έχει συμβεί οι κατασκευαστές ενός κομψού, σύγχρονου κτηρίου, να παραλείπουν να βάλουν την ένδειξη «Pull» στις αστραφτερές τζαμένιες πόρτες και εμείς να ψάχνουμε να βρούμε, πώς θα ανοίξουμε την «καταραμένη» πόρτα, συχνά, υπό το βλέμμα απορίας κάποιων άλλων, που με περίσσεια άνεση γνωρίζουν τον τρόπο και με μια απλή κίνηση την ανοίγουν, ενώ εμείς αισθανόμαστε λίγο άβολα.

6. Τραγουδάτε τους λάθους στίχους ακούγοντας ένα τραγούδι! Είστε με την παρέα σας σε ένα αυτοκίνητο, το ραδιόφωνο παίζει το αγαπημένο σας τραγούδι, ή τουλάχιστον, εσείς έτσι νομίζετε και το σιγοτραγουδάτε...Μην ανησυχείτε, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όταν βλέπουμε κάποιον να μιλάει έχουμε φωνή και εικόνα και γι' αυτό θυμόμαστε ευκολότερα τι λέει. Όταν όμως ακούμε μόνο μουσική, χωρίς εικόνα, είναι δυσκολότερο να αποτυπωθούν τα λόγια στο μυαλό μας.












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.