Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πιείτε κόκκινο κρασί, κάνει θαύματα

Bookmark and Share

Υγιεινό, γευστικό και απολαυστικό… ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί είναι σίγουρα ευεργετικό για όλους μας.Ποια είναι λοιπόν τα 8
οφέλη του κόκκινου κρασιού που αγαπάμε όλοι;

Αντικαταθλιπτικό: Μια έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν 1 ποτήρι κρασί ημερησίως έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

Ωφέλιμο για την καρδία: Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του κρασιού συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης, αυξάνοντας την ίδια στιγμή την παραγωγή της καλής χοληστερίνης, με αποτέλεσμα να μειώνετε κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.

Έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση κόκκινου κρασιού, βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αφού αυξάνει τα ποσοστά των καλών βακτηρίων στο στομάχι.

Απώλεια κιλών:
Το κόκκινο κρασί περιέχει μια ουσία την πισεατανόλη η οποία έχει την μαγική ικανότητα να μπλοκάρει τα λιπώδη κύτταρα να αναπτυχθούν.

Καλύτερη μνήμη:
Οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στο κόκκινο κρασί βελτιώνουν την μνήμη μας και μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης Alzheimer.

Ασπίδα κατά του καρκίνου: Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού δρα προστατευτικά και προληπτικά ενάντια σε πολλές μορφές καρκίνου. Αυτό οφείλεται στα φλαβονοειδή, στις κατεχίνες και στις τανίνες του κόκκινου κρασιού, ουσίες που ενεργούν σαν αντιοξειδωτικά σώματα εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα.

Σeξουαλική ζωή: Ερευνητές ισχυρίζονται ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σeξουαλική δραστηριότητα των γυναικών. Σύμφωνα με μελέτες, γυναίκες που κατανάλωναν ένα με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί ημερησίως πέτυχαν καλύτερες βαθμολογίες σε ερωτηματολόγια που εκτιμούσαν τη σeξουαλική δραστηριότητα και ευχαρίστηση!

Όραση: Το κόκκινο κρασί βελτιώνει την όραση, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Wisconsin.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.