Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πώς να γράφετε πιο γρήγορα στον υπολογιστή

Bookmark and Share

Είτε για τη σχολή, το σχολείο ή την εργασία σας, η δεξιότητα γρήγορης πληκτρολόγησης φαντάζει απαραίτητη. Ιδιαίτερα σε επαγγελματικό
επίπεδο, η γνώση τυφλού συστήματος θεωρείται
δεδομένη. Μπορεί να σας βοηθήσει στη γρηγορότερη διεκπεραίωση εργασιών αλλά εκτός αυτού, θα σας βοηθήσει και στην ταχύτερη επικοινωνία. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για να βελτιώσετε το χρόνο που πληκτρολογείτε τα κείμενα στον υπολογιστή σας, όπως προστάζουν οι απαιτήσεις της εποχής.

Θέση
Ο τρόπος που κάθεστε στην καρέκλα έχει ξεχωριστή σημασία για να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε. Συγκεκριμένα, πρέπει να κάθεστε σε ευθεία και η καρέκλα που θα επιλέξετε να είναι αρκετά άνετη. Σημαντικό είναι μάλιστα να δακτυλογραφείτε με το μέσα μέρος των δακτύλων σας, καθώς τα νύχια μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο πληκτρολόγιο και τα χέρια σας.

Εξοικείωση
Τοποθετήστε και τα δύο σας χέρια στο πληκτρολόγιο με όλα σας τα δάκτυλα να ακουμπούν στα πλήκτρα. Αυτό θα σας προσφέρει μεγαλύτερη οικειότητα με την επιφάνεια του πληκτρολογίου, καθώς θα μπορείτε να φτάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλα τα πλήκτρα. Επίσης, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, θα αυξήσετε και την ακρίβεια της δακτυλογράφησής σας, καθώς εξασκείται η «μυϊκή μνήμη» των δακτύλων.

Τοποθέτηση
Όπως αναφέραμε, και τα δύο χέρια πρέπει να βρίσκονται στο πληκτρολόγιο. Οι θέσεις των δακτύλων έχουν και αυτές ξεχωριστή σημασία. Στα περισσότερα πληκτρολόγια θα δείτε στα γράμματα «F» και «J» δύο εξογκώματα. Εκεί είναι το σημείο που πρέπει να βρίσκονται οι δείκτες των χεριών σας. Επίσης θα σας διευκολύνει αρκετά να πατάτε το spacebar με τους αντίχειρές σας. Τα υπόλοιπα τρία δάχτυλα του αριστερού χεριού προτείνεται να βρίσκονται στα πλήκτρα «A,S,D» και του δεξιού στα «K,L» και της άνω-κάτω τελείας. Έχοντας συγκεκριμένη θέση για τα χέρια σας, κάνετε πιο εύκολη την απομνημόνευση των πλήκτρων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.