Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΝΥΤ: Ο Σαμαράς έθεσε στη χώρα ένα μοιραίο δίλημμα

Bookmark and Share

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή βρέθηκε στο επίκεντρο των New York Times.


Οι NYT μιλούν για μοιραίο δίλλημα από την πλευρά του Σαμαρά.

«Με την απόφασή του να επισπεύσει την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έθεσε στη χώρα ένα μοιραίο δίλλημα, να επιλέξει δηλαδή είτε τν παραμονή του στην εξουσία, είτε το άνοιγμα της πόρτας στην αναθεώρηση των πολιτικών λιτότητας που καθόρισαν την ελληνική οικονομία την τελευταία πενταετία», αναφέρει δημοσίευμα των New York Times

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων, η εκλογή ΠτΔ μετατρέπεται πλέον σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κεντροδεξιά κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, καθώς εάν την κερδίσει θα διαθέτει τη στήριξη που χρειάζεται για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ενώ εάν αποτύχει θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του για κατάργηση της λιτότητας.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην  «βουτιά» του Χρηματιστηρίου Αθηνών λόγω των εξελίξεων, τονίζοντας ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή του ΠτΔ προκάλεσε επίσης την ανησυχία του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν από κοινού τους όρους των σχεδίων διάσωσης και την εσωτερική οικονομική πολιτική από το ξέσπασμα της κρίσης το 2010.

«Με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής ο κ. Σαμαράς ποντάρει στο ότι θα μπορέσει έτσι να διασφαλίσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή ΠτΔ. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι δεν θα βρεθούν οι 180 ψήφοι, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επέσπευσε την εκλογή ΠτΔ για να μην αναγκασθεί να αποκαλύψει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Τρόικας και τους όρους για μια νέα συμφωνία σχετικά με την πιστωτική γραμμή», τονίζεται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.