Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Οι Έλληνες ψωνίζουν από το ebay και τα Χριστούγεννα!

Bookmark and Share


Ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, οι Έλληνες, πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων, συνεχίζουν να τιμούν τα έθιμα των ημερών,
ανταλλάσσοντας δώρα με τους αγαπημένους τους. Και αν από πέρυσι διαφαινόταν ήδη μια τάση για πιο οικονομικά, λειτουργικά και χρήσιμα δώρα,φέτος η τάση αυτή των καταναλωτών αποκτά μεγαλύτερη δυναμική ανταποκρινόμενη περισσότερο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.Πιο συγκεκριμένα  8 στους 10 Έλληνες καταναλωτές θα ανατρέξουν σε ηλεκτρονικά καταστήματα για τις φετινές Χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Αναφορικά με τις προτιμήσεις των δύο φύλλων, οι άντρες προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές, με το 31% να δηλώνει πως θα αγοράσει δώρα μόνο μέσω Internet, ενώ οι γυναίκες ακολουθούν με 24%. Επιπλέον και παρατηρώντας τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, οι νεότεροι καταναλωτές 25-34 θα πρωτοστατήσουν στα ηλεκτρονικά ψώνια, αγοράζοντας τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους φίλους τους κυρίως από το διαδίκτυο.

Όμως ποιοί είναι βασικοί λόγοι που οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν το Internet για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές? Πάνω από το 70% των συμμετεχόντων δήλωσε πως οι ηλεκτρονικές αγορές τους βοηθούν στη σύγκριση των τιμών, ενώ το 50% απάντησε ότι είναι σαφώς πιο οικονομικές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι το 31% θεωρεί πως στο Internet μπορεί κανείς να βρει πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα δώρα. Επιπλέον, το 26% του πληθυσμού προτιμά το online shopping γιατί είναι πιο ξεκούραστο, ενώ το 21% ψωνίζει ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να απολαμβάνει περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Όσον αφορά στα πιο δημοφιλή online προϊόντα, στοιχεία από το ebay επιβεβαιώνουν πως τον τελευταίο χρόνο οι κατηγορίες Tech (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά, υπολογιστές) και Lifestyle (υγεία & ομορφιά, ρολόγια & κοσμήματα, αθλητικά είδη) είναι πρώτες στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, τα προϊόντα τα οποία αγοράζουν online οι καταναλωτές, διαφέρουν, ανάλογα με το φύλο, με τους να άντρες να προτιμούν κυρίως τα ηλεκτρονικά προϊόντα (38%), ενώ οι γυναίκες να αναζητούν προϊόντα μόδας και ομορφιάς (15%).0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.