Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Με το κόμμα Παπανδρέου η κίνηση των 75

Bookmark and Share

Τη στήριξή τους στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλης της Κίνησης των 75.Την ανακοίνωση
υπογράφουν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. : Γιουματζίδης Βασίλης

Καρχιμάκης Μιχάλης, Κορακίδης Οδυσσέας, Νούσιος Βασίλης, Νιώτης Γρηγόρης, Παπαηλιού Άσπα, Στρατάκης Μανώλης και Πολίτη Ελίζα.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:

Τα τελευταία χρόνια αγωνιστήκαμε σθεναρά ως Κίνηση απέναντι στην αυθαιρεσία και την δεξιάστροφή της ηγεσίας του κινήματος με τον εναγκαλισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ με την Ν.Δ που οδήγησε στην αποϊδεολογικοποίηση και εντέλει την δραματικήσυρρίκνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αγωνιστήκαμε μέσα από τα όργανα του κινήματος αλλά και ανοιχτά προς την κοινωνία και τα χιλιάδες στελέχη μας για την επανασυγκρότηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ως ενός μεγάλου Σοσιαλιστικού Κινήματος όπως αξίζει στην ιστορία του με τα χαρακτηριστικά που προσδιόρισε ο ιδρυτής και ηγέτης μας Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.

Ζητήσαμε αλλαγή πολιτικής, αντιδεξιά στροφή ,συμβολή στην οικοδόμηση ενός πόλου εξουσίας . Εξειδικεύσαμε μια σειρά πολιτικών και προγραμματικών προτάσεων για την στήριξη των θυμάτων της κρίσης που δεν είναι άλλοι από τους μη προνομιούχους Έλληνες , τις χειμαζόμενες λαϊκές δυνάμεις και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις . Προτάσεις για την έξοδο από τα μνημόνια , για τη χάραξη μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής , για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας . Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής , της υπεξαίρεσης των δημοσίων εσόδων , την φορολόγηση των καταθέσεων του εξωτερικού, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Αντιμετωπίσαμε την παγερή αδιαφορία και την ένοχη σιωπή της ηγεσίας, την πλήρη αποξένωση μας από το θεσμικό και οργανωτικό περιβάλλον του κινήματος, αντιμετωπίσαμε την πορεία διάλυσης και μετάλλαξης του ιστορικού μας κινήματος από ένα Σοσιαλιστικό Κίνημα σε ένα συντηρητικό πολιτικό χώρο προσωπικών στρατηγικών.

Ζητήσαμε ως τελευταία προσπάθεια για τη ενότητα και την κοινή πορεία έκτακτο συνέδριο για όλους και για όλα , για αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση και εκλογή νέας ηγεσίας. Αντί γι’ αυτό ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα προετοίμασαν και επέβαλαν την μετάλλαξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε «ΕΛΙΑ» και αργότερα δήθεν σε «Δημοκρατική Παράταξη» που στόχο είχαν την μετατροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε ένα νέο κόμμα προσωπικών επιλογών και στρατηγικών.

Όσοι είχαμε διαφορετική άποψη ακούσαμε διάφορα ψεύδη ακρότητες και χαρακτηρισμούς όπως «Πέμπτη φάλαγγα» , υπονομευτές , «καλικάντζαροι», ακούσαμε την άθλια θεωρία του παραβάν και ανακοινώθηκε ξαφνικά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι όσοι διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις αποτελούμε εξωτερικούς παράγοντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είμασταν , είμαστε και θα είμαστε ΠΑ.ΣΟ.Κ με την έννοια που το καθόρισε η ιδρυτική διακήρυξη της 3ηςΣεπτέμβρη όπως καθορίστηκε από τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου.

Μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου :

Θα αγωνιστούμε για την συγκρότηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Θα αγωνιστούμε για την κατάθεση μιας πραγματικά προοδευτικής , πολιτικής πρότασης εξόδου της ελληνικής κοινωνίας από την συνεχιζόμενη επιβολή, αποκλειστικά και μόνο, αδιεξόδων πολιτικών λιτότητας μέσω της προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα εξυγιάνουν και θα δώσουν πραγματική ώθηση στην ελληνική κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των πολιτών μακριά μακριά από οποιασδήποτε μορφής εξάρτηση και κατεστημένα.

Θα αγωνιστούμε για την επανένωση των διάσπαρτωνδυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κινήματος. Να δώσουμε κ πάλι ψυχή, πνοή και πολιτική πρόταση για την επανοικοδόμιση της πραγματικά Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης

Η κίνηση των 75 με συνέπεια στις αρχέςμας και την πορεία μας δηλώνουμε ότι δεν μας εκφράζει ο σημερινός μεταλλασσόμενος χώρος που εκπροσωπεί η σημερινή ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γι’ αυτό το λόγο ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειες μας με τον Γιώργο Παπανδρέου.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.