Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Πώς να ξυπνάτε εύκολα και γεμάτοι ζωντάνια

Bookmark and Share

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θεωρούν το ξυπνητήρι έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς τους επειδή μισούν το πρωινό ξύπνημα και
δυσκολεύονται να ξυπνήσουν. Αν ανήκετε σε...
αυτούς, υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις γι να ξεκινήσετε εύκολα τη μέρα σας.

Μην πατάτε το «snooze» στο ξυπνητήρι: Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε γι να ξυπνάτε πιο εύκολα και να νιώθετε φρέσκοι και γεμάτοι ζωντάνια από την πρώτη στιγμή της μέρας, είναι να σηκώνεστε αμέσως από το κρεβάτι. Μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι θα πρέπει να σηκωθείτε με τη μια και να αντισταθείτε στο πειρασμό να χουζουρέψετε για λίγο ακόμη.

Προγραμματίστε το κλιματιστικό: Συχνά τώρα το χειμώνα μπορεί να δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε επειδή μπορεί να έχει αρκετό κρύο στο δωμάτιο και έτσι προτιμάμε να μείνουμε λίγο παραπάνω κάτω από τα σκεπάσματα. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να ρυθμίσετε το κλιματιστικό να λειτουργήσει μισή ώρα πριν ξυπνήσετε ώστε μόλις σηκωθείτε να βρείτε το δωμάτιο ζεστό.

Βάλτε τα λουλούδια στο κομοδίνο σας: Σε πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που μόλις ξύπνησαν είδαν λουλούδια διπλά στο κομοδίνο τους, άνοιξαν αμέσως τα μάτια τους και είχαν πολύ καλή διάθεση ολόκληρη την ημέρα.

Προσπαθήστε να κοιμάστε όσες ώρες έχει ανάγκη ο οργανισμός σας: Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε άνθρωπος πρέπει να κοιμάται 8 ώρες την ημέρα.

Ανοίξτε τα παράθυρα από το βράδυ, για να ξυπνήσετε με το πρωινό φως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με το φως του ήλιου το σώμα σας θα πάρει το μήνυμα ότι πρέπει να ξυπνήσετε.
Ξεκινήστε τη μέρα σας με γυμναστική: Μπορείτε να κάντε μία άσκηση στο κρεβάτι, που θα σας τονώσει και θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε. Καθώς είστε ακόμη στο κρεβάτι, αγκαλιάστε τα πόδια σας, λυγίστε τα και φέρτε τα γόνατα στο ύψος του στήθους. Μείνετε σε αυτή τη στάση για μισό λεπτό, κάντε ένα διάλειμμα 10΄΄. Επαναλάβετε δύο - τρεις φορές.


Πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε: Σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμη και μια μείωση της τάξης του 2% στα αποθέματα νερού του οργανισμού μας, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι.

Αν ξυπνάτε δύσκολα, κουρασμένοι και με την αίσθηση ότι δεν έχετε χορτάσει ύπνο, καλό είναι να συμβουλευτείτε γιατρό επειδή αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε κάποια πάθηση.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.