Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Γιατί οι άνδρες έχουν εντονότερες σεξουαλικές ορμές;

Bookmark and Share

Οι άνδρες επιζητούν συχνότερα το σεξ ή οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο; Το ερώτημα αυτό απασχολεί εδώ και χρόνια τους επιστήμονες.
ερευνητές
από το Πανεπιστήμιο του Τέξας δηλώνουν ότι οι απάντηση είναι απλή: οι άνδρες έχουν εντονότερες σεξουαλικές ορμές γιατί έτσι εξελίχθηκε το ανθρώπινο είδος.

Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες φάνηκε πως δυσκολεύονται περισσότερο να στρέψουν το βλέμμα τους μακριά από τη φωτογραφία μιας ελκυστικής γυναίκας, ακόμη κι όταν είχαν λάβει οδηγίες να το κάνουν. Επακόλουθες δοκιμές έδειξαν ότι οι άνδρες επιδεικνύουν τα ίδια επίπεδα αυτοελέγχου με τις γυναίκες, όμως η παρόρμηση να υποκύψουν σε μια ελκυστική ύπαρξη είναι τέσσερις φορές ισχυρότερη.

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μπορεί να δώσει μια εξήγηση γι αυτές τις διαφορές, υποστηρίζουν οι συντάκτες τις σχετικής μελέτης. Ο πρωταρχικός σκοπός του σεξ είναι η αναπαραγωγή. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός όμως επιβαρύνουν κυρίως τις γυναίκες κι έτσι αυτές έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι πιο επιλεκτικές ως προς τους σεξουαλικούς τους συντρόφους. Παράλληλα, η κοινωνική αποδοχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης των ανδρών μπορεί να έχει επηρεάσει με τη σειρά της τις σεξουαλικές ορμές των ανδρών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.