Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η κρίση της μέσης ηλικίας αρχίζει στα…35!

Bookmark and Share

Οι πιέσεις στην δουλειά και στις σχέσεις μετατρέπουν τα 35 χρόνια στην απαρχή της πιο δυστυχισμένης δεκαετίας της ζωής μας, σύμφωνα
με μία νέα δημοσκόπηση. Όπως έδειξε, οι μοναχικοί και
δυστυχισμένοι είναι περισσότεροι στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τον βρετανικό οργανισμό σχέσεων Relate, έδειξε ακόμη ότι σε αυτές τις ηλικίες πολύς κόσμος υποφέρει που δεν έχει χρόνο να διαθέσει στην οικογένειά του.

Εκπρόσωπος του Relate δήλωσε ότι τα ευρήματα της μελέτης αποκαλύπτουν «την αληθινή κρίση της μέσης ηλικίας».

Απ’ όσους συμμετείχαν, το 21% των ανδρών και των γυναικών ηλικίας 35 έως 44 ετών είπαν
ότι αισθάνονται συχνά πάρα πολύ μοναξιά, ενώ ανάλογο ποσοστό δήλωσαν ότι οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις στο σπίτι ή στην δουλειά τους έχουν προκαλέσει μόνιμη καταθλιπτική διάθεση.

Πάνω από 20% ήταν και το ποσοστό όσων δήλωσαν πως αισθάνονται πιο κοντά στους φίλους παρά στην οικογένειά τους, ενώ το 25% είπαν ότι πολύ θα ήθελαν να τους περισσεύει περισσότερος χρόνος για να βρίσκονται με την οικογένειά τους.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης πως οι πολυάσχολοι νέοι γονείς χρησιμοποιούν πλέον την τεχνολογία – κυρίως το Facebook αλλά και άλλους ιστοτόπους κοινωνική δικτύωσης – για να μένουν σε επαφή με τα παιδιά τους.

«Παραδοσιακά, συσχετίζουμε την κρίση της μέσης ηλικίας με ανθρώπους που πλησιάζουν τα 50, αλλά η δημοσκόπησή μας αποκαλύπτει ότι τελικά αυτή η περίοδος της ζωής μας έρχεται πολύ νωρίτερα», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Relateκυρία Κλερ Τάιλερ.

«Δεν είναι σύμπτωση ότι τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι που στρέφονται συχνότερα στις υπηρεσίες μας».

Ο δρ Κάρυ Κούπερ, επικεφαλής του Relate και καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, εκτιμά ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί δεδομένης της οικονομικής κρίσης και των ολοένα μεγαλύτερων απαιτήσεων που ασκούνται σε ολοένα λιγότερους εργαζόμενους.

«Ήδη δουλεύουμε πάρα πολύ – και όταν αναγκάζεται ο κόσμος να δουλεύει συνεχώς υπερωριακά, η ψυχοσωματική του υγεία πλήττεται», εξήγησε.

Αντίκτυπος στην οικογένεια

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως το 28% των ατόμων ηλικίας 35-44 ετών έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν μια θέση εργασίας εξαιτίας των κακών εργασικών σχέσεων με κάποιον συνάδελφο.

Έριξε επίσης φως για το πώς επηρεάζονται οι οικογενειακές σχέσεις από την σύγχρονη ζωή.

Αν και οι περισσότεροι εθελοντές περιέγραψαν την σχέση με τον/την σύντροφό τους με θετικούς όρους, το 20% είπαν ότι ανησυχούν για τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης σε αυτήν.

Επιπλέον, η πολύωρη δουλειά, οι καυγάδες, το ποιος θα κάνει τις δουλειές και το μη ικανοποιητικό σεξ αναφέρθηκαν από άντρες και γυναίκες ως οι πιο συνηθισμένες πρόσθετες αιτίες προβλημάτων.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.