Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Δείτε ποια είναι τα αλκοολούχα με τις λιγότερες ποσότητες ζάχαρης

Bookmark and Share

Είναι αλήθεια ότι τα αλκοολούχα ποτά δεν συνιστώνται στο πλαίσιο μιας δίαιτας απώλειας κιλών, αλλά αν θέλετε απλά να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης στην διατροφή σας δεν σημαίνει ότι
πρέπει υποχρεωτικά να στερηθείτε κάθε αλκοολούχο ποτό.

Τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης. Ορισμένα όμως απ αυτά περιέχουν αισθητά λιγότερη ζάχαρη και αν τα καταναλώνετε με μέτρο (όπως πρέπει να κάνετε πάντα άλλωστε με τα αλκοολούχα ποτά) τότε δν διατρέχετε κίνδυνο να πάρετε περισσότερη ζάχαρη στην διατροφή σας.

Αλκοολούχα ποτά με λίγη ζάχαρη

Κρασί

Το κρασί περιέχει ελάχιστη φρουκτόζη. Αυτό συμβαίνει επειδή η φρουκτόζη των σταφυλιών ζυμώνεται για να μετατραπεί σε αλκοόλ, αφήνοντας το κρασί με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης. Το κόκκινο κρασί περιέχει ακόμα λιγότερη φρουκτόζη σε σύγκριση με το λευκό κρασί και είναι σίγουρα ακόμα καλύτερη επιλογή.

Οινοπνευματώδη

Τα "ξηρά" οινοπνευματώδη ποτά, όπως το τζιν, η βότκα και το ουίσκι, έχουν χαμηλά επίπεδα φρουκτόζης και σε γενικές γραμμές είναι καλύτερες επιλογές αν θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης στην διατροφή σας. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τα κοκτέιλ που περιέχουν αυτά τα ποτά.

Μπύρα

Η μπύρα δεν περιέχει καθόλου φρουκτόζη. Τα σάκχαρα στην μπύρα είναι μαλτόζη (δισακχαρίτης), την οποία ο οργανισμός μας την μεταβολίζει πολύ καλά.

Να θυμάστε

-Όλα τα ανωτέρω αφορούν την περιεκτικότητα ζάχαρης μόνο και όχι θερμίδων

-Είναι προτιμότερο να πίνετε τα οινοπνευματώδη σκέτα. Τα κοκτέιλ (όπως με τόνικ ή χυμούς φρούτων) είναι κατά κανόνα γεμάτα ζάχαρη, με περίπου 8 έως 10 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ψηλό ποτήρι.

-Αν θέλετε να κόψετε τη ζάχαρη, το συκώτι σας θα "πιεστεί" λίγο παραπάνω καθώς θα αποτοξινώνεται ο οργανισμός σας από αυτή. Πίνοντας περισσότερο από ένα ποτήρι αλκοόλ με το γεύμα σας την ημέρα θα επιβαρύνει τον οργανισμό σας περισσότερο.

-Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι από τη στιγμή που θα κόψετε τη ζάχαρη από την διατροφή σας η αντοχή σας για το αλκοόλ θα είναι πολύ μικρότερη και πιθανώς να θέλετε να το αποφύγετε εντελώς.

-Μολονότι το αλκοόλ είναι χαμηλό σε περιεκτικότητα φρουκτόζης, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό σε "κενές" θερμίδες.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.