Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πώς οι εκπομπές μαγειρικής μας... παχαίνουν

Bookmark and Share

Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι μπορεί οι εκπομπές μαγειρικής να σας παχαίνουν;Ερευνητές από τα Κολέγια Hobart and William Smith στη Νέα
Υόρκη πραγματοποίησαν μία μελέτη, προκειμένου να συσχετίσουν τν παρακολούθηση τέτοιων εκπομπών με τν παράλληλη κατανάλωση παχυντικών εδεσμάτων, ακόμη και όταν οι σεφ παρασκευάζουν υγιεινά φαγητά.


Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ψυχολόγοι συνεργάστηκαν με 80 ενήλικες, οι μισοί εκ των οποίων κλήθηκαν να δουν μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής και οι υπόλοιποι ένα ντοκιμαντέρ.

Κατά τη διάρκεια των εκπομπών, οι εθελοντές είχαν στ διάθεσή τους τρία μπολ γεμάτα με την ίδια ποσότητα τροφής, αλλά με διαφορετικό είδος.

Το ένα περιείχε γλυκά με επικάλυψη σοκολάτας, το άλλο πατατάκια με τυρί και το τρίτο ωμά καρότα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή μαγειρικής έφαγαν πολύ περισσότερα γλυκά απ’ ό,τι όσοι έβλεπαν το ντοκιμαντέρ, οι οποίοι επέλεξαν τα καρότα, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτές οι εκπομπές ενεργοποιούν την επιθυμία για κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε θερμίδες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.