Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ο A.Τσίπρας συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Bookmark and Share

Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα ζητήσε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε σε διαγγελμά του για
τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, στο συμβούλιο θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει τις επόμενες ημέρες, αλλά και να ακούσει τις δικές τους προτάσεις.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έκανε λόγο για “λαμπρή σελίδα” στην ιστορία της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός απέδειξε πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Έκανε επίσης λόγο για “ιστορική και γενναία” επιλογή του λαού, που δεν απάντησε στο πλαστό ερώτημα “ευρώ ή δραχμή”, αλλά στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλει, και επέλεξε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως από σήμερα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση των τραπεζών και γενικότερα της οικονομικής σταθερότητας, και διεμήνυσε πως αυτή τη φορά θα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το ζήτημα του χρέους, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Διεμήνυσε ακόμα πως η χώρα χρειάζεται ενότητα, συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.