Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ευεργετικό το τσάι για τον ανθρώπινο οργανισμό

Bookmark and Share

Το τσάι είναι ένα ρόφημα που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Έρευνες μάλιστα υποστηρίζουν…
διάφορες ευεργετικές δράσεις του τσαγιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα πιο ισχυρά δεδομένα σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς το τσάι είναι γνωστό ότι περιέχει διάφορες πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες. Ειδικότερα, τα φλαβονοειδή που περιέχει τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι προστατεύουν την LDL (κακή) χοληστερόλη από την οξείδωση (η οξειδωμένη LDL είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τα αγγεία), έχουν αντιπηκτική δράση και ενισχύουν την αγγειοδιαστολή των αγγείων της καρδιάς.

Ένας άλλος τομέας για τν οποίο έχουν γίνει διάφορες έρευνες είναι η σχέση της κατανάλωσης τσαγιού και πρόληψης της εμφάνισης καρκίνου. Η αντικαρκινική δράση του τσαγιού πιστεύεται ότι οφείλεται κυρίως στις κατεχίνες (κατηγορία αντιοξειδωτικών), ωστόσο τα δεδομένα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και μέχρι σήμερα η πιο ισχυρή συσχέτιση έχει γίνει για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί απόλυτα τα ερευνητικά ευρήματα.

Σε ότι αφορά την απώλεια βάρους, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι συγκεκριμένη δοσολογία πράσινου τσαγιού βοηθά στην καλύτερη σύσταση σώματος και ενισχύει σε κάποιο ποσοστό τον μεταβολισμό, κυρίως λόγω των κατεχινών κ της καφεΐνης. Ωστόσο οι δράσεις αυτές είναι περιορισμένες, ενώ αναμένεται επιβεβαίωση των ευρημάτων από μεγαλύτερες και πιο μακροπρόθεσμες μελέτες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.