Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ποια λάθη κάνουμε με τα γυαλιά ηλίου;

Bookmark and Share


1ο λάθος: Δε βάζουμε γυαλιά επειδή φοράμε καπέλο.Το σωστό είναι να τα συνδυάζουμε. Τα καπέλα με μεγάλο γείσο μειώνουν κατά 50% την επιβλαβή ...


για τα μάτια σας ηλιακή ακτινοβολία, αλλά δεν μπορούν να σας προστατευόσουν από μόνα τους. Σε δεκαετή έρευνα που έγινε σε 2764 ανθρώπους, βρέθηκε ότι ο συνδυασμός γυαλιών και καπέλου μειώνει έως 50% το ενδεχόμενο να εκδηλώσουμε ωχρά κηλίδα.

2ο λάθος: Βγάζουμε τα γυαλιά όταν έχει συννεφιά

Αν μια καλοκαιρινή μέρα έχει συννεφιά, καλό είναι να φορέσετε τα γυαλιά σας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα σύννεφα δεν απορροφούν την επικίνδυνη για τα μάτια υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον όταν έχει συννεφιά η ακτινοβολία ενδεχομένως να είναι αρκετά επιβλαβής για τα μάτια σας, για τους επιπρόσθετους λόγους ότι μπορεί να είστε λιγότερο προσεκτικοί, να εκτίθεστε περισσότερη ώρα στην αντηλιά κτλ. Τα γυαλιά ηλίου είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μας προστατεύουν από το ενοχλητικό φως, αλλά και από την ακτινοβολία UVA και UVB.

3ο λάθος: Καθαρίζουμε τα γυαλια με την μπλούζα

Μην καθαρίζετε τα γυαλιά σας με την μπλούζα ή χαρτοπετσέτα καθώς αρκετά υφάσματα μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε κάποιους ευαίσθητους φακούς. Για τον καθαρισμό των φακών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά μαντιλάκια καθαρισμού που θα βρείτε σε καταστήματα οπτικών. Για τον καθαρισμό τους μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και νερό.

4ο λάθος: Κατά την άθληση δεν φοράμε γυαλιά

Δεν υπάρχει πάντα λόγος να βγάζετε τα γυαλιά σας αν κάνετε κάποιο σπορ ειδικά όταν αυτό γίνεται στην ύπαιθρο και έχει ήλιο. Υπάρχουν ειδικά γυαλιά ήλιου για σπορ, τα οποία είναι ασφαλή και δεν κινδυνεύετε από θρυμματισμό των φακών τους καθώς είναι κατάλληλα για όσους αθλούνται. Ρωτήστε τον οπτικό σας.

5ο λάθος: Βρέχουμε τα γυαλιά με θαλασσινό νερό

Το νερό της θάλασσας ή της πισίνας μπορεί να καταστρέψει τους φακούς ή και το σκελετό των γυαλιών σας. Μην φοράτε τα γυαλιά σας αμέσως μετά το μπάνιο όσο είστε ακόμη βρεγμένοι. Ο λιγότερο ευπαθής είναι ο σκελετός από τιτάνιο, οπότε καλό είναι να τον προτιμήσετε σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποφύγετε την επαφή με το αλμυρό νερό.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.