Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ο εγκέφαλος «φρενάρει» μετά τα 27 χρόνια μας;

Bookmark and Share


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, οι πνευματικές ικανότητες του ανθρώπου φτάνουν στο μέγιστο στην ηλικία
των 22 ετών, ενώ μετά τα 37 χάνεται σταδιακά η ικανότητα της μνήμης. Αντίθετα, 5 χρόνια αργότερα στην ηλικία των 27 η ταχύτητα της σκέψης αρχίζει να μειώνεται.

Επομένως, όπως ισχυρίζεται και ο καθηγητής Τίμοθι Σολτχάουζ, βασιζόμενος στα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, σχετικές θεραπείες που βοηθούν στην αποτροπή κ την αντιστροφή παθήσεων σχετικών με τη γήρανση, πολύ πιθανόν να χρειάζεται να ξεκινούν νωρίτερα. Ίσως και πολύ πριν από την ηλικία της συνταξιοδότησης.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε διάρκεια 7 χρόνων και συμμετείχαν σε αυτήν 2.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 - 60 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν οπτικά παζλ, να θυμηθούν λέξεις και λεπτομέρειες ιστοριών. Τέτοια τεστ χρησιμοποιούνται κ για την άνοια καθώς και γενικότερα για τη διάγνωση πνευματικών διαταραχών και μεταπτώσεων.

Συμπερασματικά, από την έρευνα προέκυψε, από ποσοστό 9 στα 12 τεστ, πως στο 22ο έτος της ζωής μας καταγράφονται οι καλύτερες επιδόσεις. Τέλος και σύμφωνα με ιστορικά γεγονότα, αποδεικνύεται πως η ηλικία των 27 ετών αποτελεί σημαντικό στάδιο στη ζωή μας και έχει αρνητική σημασία, αφού στα 27 τους πέθαναν διάσημοι μουσικοί, όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν και ο Κέρτ Κομπέιν.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.