Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Μύθοι και αλήθειες για την μπαταρία του κινητού

Bookmark and Share

Η μπαταρία των κινητών και η ισχύς τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ενδιαφέρει τους χρήστες.Αυτό που μπερδεύει βέβαια πολλές φορές,
είναι διάφοροι μύθοι σχετικά με τις μπαταρίες και πώς μπορεί να διατηρηθεί
περισσότερο η ζωή τους. Δείτε μερικά πράγματα που ισχύουν ή δεν ισχύουν για την μπαταρία λιθίου του κινητού σας...



1. Φόρτιση όλη τη νύχτα

Ακόμη και αν έχεις ακούσει ότι όταν η φόρτιση φτάσει το 100% πρέπει το κινητό να βγει από την πρίζα αλλιώς η μπαταρία θα χαλάσει, αυτό δεν ισχύει. Οι μπαταρίες αυτές διαθέτουν «έξυπνα» κυκλώματα τα οποία διακόπτουν την τροφοδοσία της μπαταρία, μόλις αυτή έχει φορτίσει πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του προσδόκιμου ζωής ή ακόμη και κίνδυνος έκρηξης.

2. Πρέπει να αφήνουμε την μπαταρία να εξαντλείται πριν τη φόρτιση

Πρόκειται ακόμη για ένα μύθο. Είναι καλύτερο να πραγματοποιείται μια φόρτιση την ημέρα όταν η μπαταρία είναι σε χαμηλά επίπεδα παρά να αφήνουμε την μπαταρία να εξαντληθεί. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές στις μέρες μας, συμπεριφέρονται καλύτερα όταν είναι φορτισμένες παρά όταν εξαντλήσουν την ενέργεια που έχουν αποθηκευμένη και φορτίσουν πάλι από την αρχή.

3. Απαγορεύεται η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της φόρτισης

Αυτός ο μύθος αναφέρει επίσης συχνά ότι το κινητό μπορεί να... εκραγεί. Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη παράλληλη χρήση του κινητού κατά τη φόρτιση και σε περιστατικά με εκρήξεις που έχουν συμβεί, ο λόγος ήταν ο μη γνήσιος φορτιστής του κινητού.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.