Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σαρώνει ο χιονιάς στην Ευρώπη

Bookmark and Share

Περισσότεροι από εξήντα άνθρωποι έχασαν αυτή την εβδομάδα τη ζωή τους στις παγωμένες θερμοκρασίες με τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και
τους μετανάστες να αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Χιόνι και πάγος σάρωσαν πόλεις της Γερμανίας όπως τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη και το Βερολίνο και σε ορισμένα μέρη η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί πριν τελικά αρχίσει να βελτιώνεται.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η θερμοκρασία έπεσε κάθετα προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους ενώ σιδηροδρομικά δίκτυα και παράκτια χωριά εκκενώθηκαν εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης. Στην ανατολική ακτή οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για τον φόβο των πλημμυρών.

Η εταιρεία Eurostar ματαίωσε σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού λόγω των καιρικών συνθηκών τόσο στη νοτιοανατολική Αγγλία όσο και στη βόρεια Γαλλία.

Στη Ρουμανία οι πλόες σταμάτησαν σε κομμάτι 565 μιλίων του Δούναβη, λόγω του πάγου και το ίδιο έγινε και σε ποτάμι της Σερβίας.

Στην Πολωνία το θερμόμετρο έδειξε -20 βαθμούς Κελσίου ενώ τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα λόγω του πολικού κρύου. Με τους πολίτες να καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν ο ουρανός «σκοτείνιασε» με αποτέλεσμα στο Rybnik να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και στη Βαρσοβία να επιτρέπεται η δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Βίαιες καταιγίδες στη βόρεια Γαλλία προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα 200.000 σπίτια να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Περισσότεροι από 200 επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε τρένο Thalys που ακινητοποιήθηκε στις γραμμές ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι. Η γραμμή έχει πλέον ανοίξει.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΙΟΝΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΙΟΝΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΙΟΝΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΙΟΝΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.