Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Εφτά τρόποι να καταπολεμήσεις το άγχος

Bookmark and Share


Η δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά, η κίνηση της πόλης, είναι λίγες από τις εκατοντάδες πηγές του άγχους στη ζωή μας και στην καθημερινότητα. Ακολουθήστε τις παρακάτω de-stressed συμβουλές και
προσπαθήστε να χαλαρώσετε.


1.Μη φτιάχνετε τεράστιες λίστες.
Πολλές φορές , γράφουμε χειρόγραφες λίστες με ένα σωρό πράγματα που πρέπει να γίνουν και συνήθως αγχωνόμαστε και μόνο με την ιδέα ότι πρέπει να τα γράψουμε κάπου ή καταλήγουμε στο να χάσουμε τη λίστα. Καλύτερα να αποθηκεύετε τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού σας στο κινητό ή στο laptop κι έτσι δε θα τα ξεχνάτε ποτέ.

2.Μάθετε να λέτε ΟΧΙ.
Ήδη έχετε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, γι’ αυτό και δεν είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε και ότι επιπλέον σας ζητούν, γιατί τότε το άγχος θα σας καταβάλει. Μάθετε να αρνείστε και αν παρ’ όλα αυτά νιώθετε τύψεις, πείτε ότι μπορείτε να βοηθήσετε όταν θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας.

3.Ξεκινήστε γυμναστήριο.
Έχει αποδειχθεί ότι η γυμναστική βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ξεκινήστε λοιπόν γυμναστήριο και αν δε σας αρέσει εναλλακτικά ασχοληθείτε με πεζοπορία, yoga ή pilates που καθησυχάζουν το μυαλό.

4.Αναζητήστε την ηρεμία.
Πηγαίνετε μια εκδρομή το σαββατοκύριακο κοντά στη φύση, στην παραλία ή στο βουνό, ανάλογα τι προτιμάτε. Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα προσπαθήστε να χαλαρώσετε στο σπίτι σας με απαλή μουσική και ένα ζεστό μπάνιο.

5.Πάρτε τηλέφωνο ένα φίλο σας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τηλεφωνικές κοινωνικές επαφές επιταχύνουν την ανάκαμψη από το άγχος. Μοιραστείτε λοιπόν τα προβλήματά σας με τους φίλους από το τηλέφωνο ή από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκεί να μην το παρακάνετε.

6.Κάντε σεξ.
Παρ’ όλο που το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας όταν αγχώνεστε, ορμήξτε στο σύντροφό σας και θα το ξεπεράσετε. Μία έρευνα το 2006 έδειξε ότι το σεξ μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος πριν από δημόσια ομιλία και ότι «μεγαλύτερη συχνότητα της συνουσίας συνδέεται με μεγαλύτερα οφέλη”.

7.Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο.
Όταν μας κυριεύει το άγχος, μερικές φορές είναι δύσκολο να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Σκεφτείτε όμως ότι αυτό είναι κάτι παροδικό, ότι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο νομίζετε, ότι ίσως μπορεί να αντιμετωπιστεί και με κάποιον άλλο τρόπο και σύντομα θα βρείτε τη λύση.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.