Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

"Φουσκώνουν" οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Bookmark and Share

“Καπέλο” έως 20% στις τιμές μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί.
Όπως αναφέρεται στο blog του κλάδου
“farmakopoioi.blogspot.gr”, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ότι η απελευθέρωση δηλαδή των ΜΗΣΥΦΑ θα μειώσει τις τιμές τους, έρχεται η πρώτη εταιρεία να δηλώσει ότι αυξάνει τις χονδρικές της τιμές.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και των λιανικών τιμών, οπότε ο καταναλωτής - ένα μόλις μήνα μετά την απελευθέρωση της τιμής προς τα πάνω - θα νιώσει για τα καλά τι σημαίνει απελευθερώσεις τιμών.

Θυμίζουν πως πρώην υπουργοί διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι οι απελευθερώσεις βοηθούν τους καταναλωτές και αυξάνουν τον ανταγωνισμό, οπότε οι τιμές θα πέσουν.

Οι φαρμακοποιοί είχαν επισημάνει ότι η Ελλάδα διαθέτει τα πιο φθηνά φάρμακα στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και τα ΜΗΣΥΦΑ. Είχαν, δε, παραθέσει πολλά παραδείγματα και συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ενημέρωση

Αναφέρουν ότι μία συγκεκριμένη εταιρεία ενημερώνει τις τελευταίες ημέρες τους φαρμακοποιούς ότι από την 1η Φεβρουαρίου αυξάνει τις χονδρικές τιμές των ΜΗΣΥΦΑ έως και 20%.

Τούς καλεί, μάλιστα, να προλάβουν να αγοράσουν φθηνά για να πωλούν πιο ακριβά. Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, τα φάρμακα που διακινεί έχουν μεγάλη ζήτηση.

Επικαλούμενοι πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι δε θα είναι και η μόνη εταιρεία και πως έπεται συνέχεια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.