Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τα πέντε λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε νέο κινητό τηλέφωνο

Bookmark and Share

Το παλιό σας κινητό... πάλιωσε πολύ και έχει γίνει αργό, επίσης έχετε και μια καλή επιδότηση από τον πάροχό σας και έχετε δει στο διαδίκτυο μια συσκευή
που "τα σπάει" και τη θέλετε τώρα αμέσως.

Ωστόσο, η αγορά ενός νέου smartphone έχει κι αυτή τα μυστικά της κ πολύ συχνά η συσκευή που μας έχει κάνει τν καλύτερη εντύπωση αποδεικνύεται ακατάλληλη για τις ανάγκες μας.

Έτσι, λοιπόν, αυτός είναι ένας βασικός "οδηγός επιβίωσης" για την αγορά νέου κινητού, ο οποίος περιγράφει τα βασικά λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε νέα συσκευή.

1. Το μέγεθος μετράει: Πλέον υπάρχουν smartphone για μικρά χέρια και smartphone για μεγάλες παλάμες. Είναι βασικό, πριν αγοράσουμε καινούργια συσκευή να δούμε αν και πώς μπορούμε να τη χειριστούμε με το ένα χέρι, έστω κι αν θα προτιμούσαμε κάτι μεγαλύτερο.

2. ...Όπως και η χωρητικότητα: Πολλά smartphones έχουν εσωτερική μνήμη μη επεκτάσιμη μέσω καρτών SD. Αν σκοπεύετε να μεταφέρετε ολόκληρη τη... δισκοθήκη σας στο κινητό σας, καλό είναι να σιγουρευτείτε ότι διαθέτει επαρκή μνήμη, αν δεν είναι επεκτάσιμη, αλλιώς σύντομα το τηλέφωνο θα "μπουκώσει" και δεν θα παίρνει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις λογισμικού και εφαρμογών.

3. Το timing είναι το παν: Αν η συσκευή που σας αρέσει πρόκειται να αντικατασταθεί σύντομα, καλό είναι να αποφύγετε να την αγοράσετε. Οι εταιρείες συχνά συμπεριφέρονται στις παλιότερες συσκευές σαν... αποπαίδια, αφήνοντας τις χωρίς αναβαθμίσεις λογισμικού. Αφήστε που το νέο μοντέλο θα προκαλέσει πτώση στην αξία του παλιότερου.

4. Η θήκη είναι απαραίτητη: Ναι, το ξέρουμε ότι το νέο σας κινητό είναι υπέρλεπτο και πολύ όμορφο. Επίσης, είναι πολύ ευαίσθητο σε πτώσεις. Χωρίς θήκη προστασίας, προκαλείτε τη μοίρα σας...

5. Ο παλιός δεν είναι αλλιώς...: Παλιότερα μοντέλα συχνά πωλούνται σε εξαιρετικά δελεαστικές τιμές. Ωστόσο, τα μοντέλα αυτά ενδέχεται να πάσχουν σε πολλούς τομείς: λιγοστή RAM, καμία ανανέωση λογισμικού και εφαρμογών, παλιό και ευάλωτο λειτουργικό, μέτρια ποιότητα κατασκευής... Σε γενικές γράμμές, καλό είναι να αποφεύγετε τα παλιότερα μοντέλα και να προτιμάτε πιο νέες συσκευές.














0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.