Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τι μπορεί να σας συμβεί αν έχετε μειωμένη τεστοστερόνη

Bookmark and Share

Ερευνητές στο George Washington University διεπίστωσαν ότι οι άνδρες που παραπέμπονται στην τριτοβάθμια περίθαλψη για οριακά επίπεδα τεστοστερόνης είχαν πολύ υψηλότερα ποσοστά
κατάθλιψης και καταθλιπτικών συμπτωμάτων από εκείνα του γενικού πληθυσμού.

Τι σχέση όμως έχει ακριβώς η κατάθλιψη με την τεστοστερόνη; Στην έρευνα η οποία δημοσιεύεται online στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine συμμετείχαν 200 ενήλικες άνδρες ηλικίας 20 έως 77 ετών, με μέσον όρο ηλικίας τα 48 έτη, που είχαν παραπεμφθεί για οριακά επίπεδα ολικής τεστοστερόνης μεταξύ 200 και 350 ng/dL. Στις σχετικές πληροφορίες συγκαταλέγοντο δημογραφικά στοιχεία, ιστορικό ιστορικό, χρήση φαρμάκων, ενδείξεις και συμπτώματα υπογοναδισμού καθώς και αξιολογήσεις καταθλιπτικών συμπτωμάτων ή/και διάγνωση κατάθλιψης ή χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Διαπιστώθηκε ότι το 56% των συμμετεχόντων εμφάνιζε κατάθλιψη ή καταθλιπτικά συμπτώματα ενώ το ¼ των ανδρών ελάμβανε αντικαταθλιπτικά και χαρακτηριζόταν από υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και –αναμενόμενα– χαμηλά ποσοστά φυσικής άσκησης. Τα πιο κοινά συμπτώματα περιελάμβαναν στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη λίμπιντο, λιγότερες πρωινές στύσεις, χαμηλή ενέργεια και διαταραχές ύπνου.

Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι άνδρες ελέγχονται για χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, τα στοιχεία για όσους εμφανίζουν οριακά χαμηλά επίπεδα είναι ελάχιστα, δηλώνει ο Michael S. Irwig, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Κέντρου Ανδρολογίας της Σχολής Ιατρικής και Επιστημών Υγείας στο GWU. Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γιατροί θα πρέπει να εξετάζουν τα άτομα που παραπέμπονται για πιθανό υπογοναδισμό και για κατάθλιψη/καταθλιπτικά συμπτώματα, αυξημένο σωματικό βάρος και ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής τους.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.