Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πώς οι χτύποι της καρδιάς φανερώνουν τη φυσική κατάσταση

Bookmark and Share

Η ανθρώπινη καρδιά μπορεί να χτυπά έως και 220 φορές το λεπτό. Οι παλμοί μειώνονται όσο περνούν τα χρόνια, όμως οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν το γιατί.Μπορούμε να υπολογίσουμε
τους μέγιστους φυσιολογικούς παλμούς αφαιρώντας την ηλικία μας από τον αριθμό 220. Για παράδειγμα, γι τα άτομα 40 ετών οι ανώτατοι φυσιολογικοί παλμοί είναι 180. Αυτός ο αριθμός καθορίζει τν ιδανική μορφή γυμναστικής για κάθε άτομο.

Ο καρδιακός παλμός μπορεί να αποτελέσει ένδειξη γι τη φυσική κατάσταση του ατόμου. Κατά μέσο όρο, ο φυσιολογικός παλμός σε στιγμές ξεκούρασης κυμαίνεται μεταξύ 70 και 75 το λεπτό. Τα άτομα που κάνουν τακτικά αεροβικές ασκήσεις φτάνουν τους 50 με 60 παλμούς το λεπτό. Οι επαγγελματίες αθλητές μπορεί να έχουν μόλις 30 με 35 παλμούς το λεπτό, ενώ τα άτομα με κακή φυσική κατάσταση μπορεί να φτάνουν τους 90 ή 100 παλμούς το λεπτό.

Η συστηματική άσκηση μειώνει τους παλμούς με την πάροδο του χρόνου, καθώς η καρδιά δε χρειάζεται να χτυπά τόσο γρήγορα γι να τροφοδοτήσει το σώμα με θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.

Η ιδανική στιγμή της ημέρας για να μετρήσουμε τους παλμούς μας είναι το πρωί, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο κρεβάτι. Το περπάτημα και ο καφές μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των παλμών κι έτσι το πρωί μπορούμε να πάρουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.