Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Οι... καρποί της μακροζωίας

Bookmark and Share

Αν ανήκετε σε εκείνους που αναζητούν το μυστικό της μακροζωίας και της αιώνιας νεότητας, ίσως θα έπρεπε να σταματήσετε να κοιτάζετε στο ντουλαπάκι που φυλάτε τα φάρμακα και
να ανοίξετε… τα ντουλάπια της κουζίνας σας!Αυτά με τα οποία θρέφουμε τον οργανισμό μας είναι πολύ πιο σημαντικά, από την περιφέρεια της μέση μας και
των γλουτών μας και επηρεάζουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό το πόσο θα ζήσουμε!

Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες θανάτου σε όλον τον κόσμο σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιακές, ο καρκίνος και ο διαβήτης.

Προσέχοντας τη διατροφή σας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποια από αυτές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Huffington Post.

Δείτε παρακάτω επτά τροφές που θα σας κάνουν να ζήσετε… χρόνια πολλά:

1. Cranberries

Αν σας αρέσουν, συνεχίστε να τα τρώτε. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει… κάντε το! Ερευνητές αναφέρουν ότι οι νεαρές μύγες των φρούτων που τρέφονταν με cranberries ζούσαν κατά 25% περισσότερο, με το ποσοστό αυτό στις «μεσήλικες και άνω» να αυξάνεται στο 30%.

2. Πράσινο τσάι

Εκτός από το ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών ασθενειών, το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου έως και 26% σε εκείνους που καταναλώνουν αρκετές κούπες την ημέρα.

3. Ξηροί καρποί

Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχει δείξει ότι, όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς καθημερινά, ζούνε περισσότερο συγκριτικά με όσους δεν τους έχουν εντάξει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Επιπλέον, μειώνουν τις πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο και να εμφανίσουν καρδιακές και αναπνευστικές ασθένειες.

4. Σολομός

Καπνιστός, ψητός, αχνιστός, σε σαλάτα ή ως κυρίως γεύμα, όπως κι αν προτιμάτε το σολομό, το μόνο σίγουρο είναι ότι «γεμίζετε» τον οργανισμό σας με ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συμβάλλει στη διατήρηση των τελομερών και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο. (Το τελομερές είναι μια περιοχή του DNA, που βρίσκεται στο τέλος του χρωμοσώματος και προστατεύει τη χρήσιμη γενετική πληροφορία από τη φθορά)

5. Μύρτιλα (Blueberries)

Συχνά καλούνται και ως «superfood» καθώς είναι πάρα πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι πολυφαινόλες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου έως και 30%. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και διαβήτη.

6. Δημητριακά ολικής άλεσης και ελαιόλαδο

Η μεσογειακή διατροφή αυξάνει τον προσδόκιμο όρο ζωής στους ηλικιωμένους κατά περίπου 20%. Περιλαμβάνει γεύματα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, υγιεινά λιπαρά και δημητριακά ολικής άλεσης.

7. Κρασί

Μόλις μισό ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους άντρες να ζουν περισσότερο, υποστηρίζουν ολλανδοί ερευνητές. Ειδικά, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που λειτουργούν προστατευτικά κατά των καρδιακών ασθενειών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.