Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η μυική δύναμη είναι σημάδι... μακροζωίας

Bookmark and Share

Για την ακρίβεια οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η έλλειψη μυικής δύναμης κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για
πρόωρο θάνατο.

Φυσικά πάντα σε συνδυασμό με το πάχος, την παχυσαρκία κ τν υψηλή πίεση. Με άλλα λόγια, χτίστε τους μύες σας όταν είστε νέοι, προσέξτε το πάχος σας κ θα ζήσετε χρόνια...

Σουηδοί επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Φιν Ράσμουσεν του πανεπιστημιακού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ηλεκτρονικό ιατρικό περιοδικό bmj.com, και διαπίστωσαν ότι όσο πιο γερούς μύες έχουν οι νέοι τόσο αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 1.000.000 νέους ηλικίας 16 με 19 ετών για ένα χρονικό διάστημα 25 χρόνων. Οι σουηδοί γιατροί έθεσαν ως πρόωρο θάνατο το όριο των 55 ετών. Η μελέτη έδειξε ότι η μυϊκή δύναμη πάνω απ το μέσο όρο κατά την εφηβεία, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία πλην καρκίνου, κατά 20% έως 35%, άσχετα από το πάχος και το επίπεδο της πίεσης. Αντίθετα, οι νέοι με την μικρότερη μυϊκή δύναμη είναι αυτοί που εμφανίζουν την μεγαλύτερη πρόωρη θνησιμότητα πριν τα 55 τους.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό γεγονός που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι “δυνατοί” νέοι σε σχέση με τους “αδύναμους” είχαν μέχρι και κατά 65% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιας μορφής ψυχολογικό πρόβλημα ή πάθηση, όπως κατάθλιψη ή σχιζοφρένεια. Οι πιο αδύναμοι μυϊκά έφηβοι είναι πιο ευάλωτοι, όχι μόνο από άποψη σωματικής υγείας, αλλά και ψυχικής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.