Κυριακή 21 Μαΐου 2017

To MP3 φτάνει στο τέλος του

Bookmark and Share

Τον θάνατο του MP3 προανήγγειλαν οι δημιουργοί της περιβόητης μορφής συμπίεσης μουσικών αρχείων. Το Fraunhofer Institute for Integrated Circuits, το οποίο είναι
μέλος του γερμανικού σώματος έρευνας που εφηύρε την τεχνολογία, έχει τερματίσει την αδειοδότηση του προγράμματος για συγκεκριμένες πατέντες που σχετίζονται με το MP3, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τν πρώτη παρουσίασή του.

Το ινστιτούτο δήλωσε ότι παρόλο που το MP3 είναι ακόμη δημοφιλές στους καταναλωτές, εντούτοις θεωρείται πλέον ξεπερασμένο καθώς πλέον υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί κωδικοποιητές ήχου με πιο προηγμένα χαρακτηριστικά.

Ο Bernhard Grill, επικεφαλής του τομέα Fraunhofer και ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας που ανέπτυξε το MP3, δήλωσε ότι πλέον το AAC (Advanced Audio Coding), είναι το νέο στάνταρ για κατέβασμα μουσικής και για άκουσμα μουσικής στα κινητά. Το Fraunhofer Institute for Integrated Circuits βοήθησε και στην κατασκευή του AAC. Όπως δήλωσε: “Είναι πιο αποτελεσματικό και προσφέρει αρκετά μεγαλύτερη λειτουργικότητα”.

Η απόφαση αυτή να σταματήσει η υποστήριξη του MP3 δεν θα δημιουργήσει άμεσο πρόβλημα στους χρήστες, καθώς θα μπορούν να ακούνε αρχεία MP3. Όμως, χωρίς υποστήριξη, η μετατόπιση σε πιο σύγχρονες εναλλακτικές είναι αναπόφευκτη.

Το MP3 λανσαρίστηκε το 1994 και έφερε την επανάσταση στον τρόπο που ακούμε μουσική, καθώς μείωσε τα αρχεία ήχου μέχρι και 95%, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να μπορούν να μεταφέρουν πλέον αρχεία ήχου σε μικρές φορητές συσκευές, αντί να κουβαλάνε μαζί του CD players και CD.





techblog.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.