Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Οι διακοπές παχαίνουν

Bookmark and Share

Οι διακοπές όχι μόνο χαλαρώνουν αλλά και παχαίνουν! Μελέτη που δημοσιεύει η Independent και που διεξήχθη για λογαριασμό της ιστοσελίδας
Cheapholidayland.com, ο μέσος Βρετανός τουρίστας καταναλώνει περισσότερο από το διπλάσιο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων κατά την πρώτη κιόλας ημέρα των διακοπών του. Η μελέτη, που εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες των τουριστών για τις all-inclusive διακοπές, αναφέρει ότι ένας τυπικός Βρετανός καταναλώνει 5.756 θερμίδες στις πρώτες είκοσι τέσσερις ώρες. Πρόκειται για ποσότητα που παρέχει ενέργεια αρκετή γι δύο μαραθώνιους!

Ο μέσος τουρίστας ξεκινάει η μέρα του με ένα μπολ δημητριακά συνοδευόμενο με χυμό πορτοκάλι, τσάι ή καφέ. Θα ζητήσει να λάβει ένα ολόκληρο πλήρες αγγλικό πρωινό, που μεταφράζεται σε 1.117 θερμίδες.

Μετά το πρωινό, αρκετοί σπεύδουν να προμηθευτούν με μη αλκοολούχα ποτά, προσθέτοντας άλλες 240 θερμίδες, καθώς ξαπλώνουν μπροστά από την πισίνα. Ακολούθως, θα επιλέξουν-συνήθως-ένα μαγειρεμένο φαγητό.

Στο δείπνο, θα επισκεφτούν τον μπουφέ τρεις ή τέσσερις φορές. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι αυτό το γεύμα μόνο έχει πάνω από 2.000 θερμίδες, περίπου όσες οι θερμίδες που πρέπει να προσλαμβάνονται μέσα σε μα ολόκληρη ημέρα.

Η μελέτη επιβεβαιώνει επίσης και το στερεότυπο του Βρετανού τουρίστα που είναι αγκιστρωμένος στο αλκοόλ: Κατά μέσο όρο, θα καταναλώσει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών που αυτομάτως μεταφράζεται σε 1.418 θερμίδες.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.