Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Γιατί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 είναι ξεχωριστοί;

Bookmark and Share

Η ομάδα αίματος 0 είναι ένας αρχέγονος τύπος αίματος και προέρχεται από τους προγόνους μας, οι οποίοι ήταν επιθετικοί και πανούργοι κυνηγοί. Ακόμη και σήμερα, οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ομάδα αίματος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε
όλες τις κοινωνίες. Οι ηγετικές ικανότητες αλλά και η ικανότητά τους να μένουν συγκεντρωμένοι και ενεργητικοί είναι μερικές από αυτές που διαθέτουν τα συγκεκριμένα άτομα. Είναι επίσης παραγωγικοί και ισχυροί. Ωστόσο, όταν στρεσάρονται θυμώνουν, γίνονται παρορμητικοί και υπερκινητικοί. Η κακή διατροφή, οι ανθυγιεινές συνήθειες, η έλλειψη άσκησης ή τα αυξημένα επίπεδα στρες τους κάνουν πιο ευαίσθητους στις αρνητικές μεταβολικές επιδράσεις, όπως η παχυσαρκία, η χαμηλή δραστηριότητα του θυρεοειδούς και η αντίσταση στην ινσουλίνη. Η γενετική κληρονομιά τους δίνει τη δυνατότητα να είναι παραγωγικοί, ισχυροί, με μακροζωία και αισιοδοξία.

Τι είναι αυτό που σας κάνει μοναδικούς;

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 είναι επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες, όπως η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς και το έλκος. Επίσης, έχουν συχνά ανεπαρκή ποσοστά ιωδίου και χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών. Το πρώτο αποτελεί ένα χημικό στοιχείο του οποίου ο ρόλος είναι η ρύθμιση των ορμονών του θυρεοειδούς. Η ανισορροπία των θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες, όπως κατακράτηση υγρών, κόπωση και παχυσαρκία.

Αν έχετε ομάδα αίματος 0, τότε μάλλον εκκρίνετε υψηλότερα επίπεδα γαστρικού οξέος σε σύγκριση με τα άτομα από άλλες ομάδες αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλκος και ερεθισμό του στομάχου.

Η συγκεκριμένη ομάδα αίματος συσχετιζόταν με το είδος της προσωπικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ιαπωνία. Υπήρχε ως ερώτηση ακόμα και σε συνεντεύξεις για εύρεση εργασίας! Τα άτομα αυτά περιγράφονται ως συγκεντρωμένα, αφοσιωμένα, οργανωμένα, επιμελή, υπεύθυνα και πρακτικά. Πιστεύεται ότι διαθέτουν καλύτερη αίσθηση του προσανατολισμού και είναι καλύτερα σε ζητήματα λογικής. Θεωρείται επίσης ότι όλα τα παραπάνω προέρχονται από το γεγονός ότι οι πρόγονοί τους ήταν κυνηγοί κι έπρεπε να παρατηρούν συνεχώς και με ακρίβεια το περιβάλλον με σκοπό την επιβίωση.

Συχνά το στρες προκαλείται από υπερκινητικότητα και υπερβολικό θυμό. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 είναι πιο επιρρεπείς στην καταστροφική συμπεριφορά όταν είναι πολύ κουρασμένοι, λυπημένοι ή βαριούνται. Αυτή η καταστροφική συμπεριφορά ίσως περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η αναζήτηση της περιπέτειας, το ρίσκο, τα τυχερά παιχνίδια και η παρορμητικότητα. Πρέπει λοιπόν να αποφεύγουν το αλκοόλ και την καφεΐνη. Η καφεΐνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερή επειδή αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης και νοραδρεναλίνης, τα οποία είναι ούτως ή άλλως υψηλά σε αυτά τα άτομα.

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική, διότι έχει χαλαρωτική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα. Περισσότερο από όσους ανήκουν σε κάποια άλλη ομάδα αίματος, όσοι ανήκουν στην ομάδα 0 πρέπει να είναι σωματικά δραστήριοι προκειμένου να διατηρήσουν συναισθηματική σταθερότητα και καλή γενική υγεία. Η άσκηση από 3 ως 4 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητη.

Για καλύτερα αποτελέσματα, καλό είναι να κάνουν αερόβιες ασκήσεις από 30 ως 45 λεπτά τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ρυθμίστε τους στόχους σας. Ανεξαρτήτως από το αν ασκείστε σε ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία ή ημερήσια βάση, το σημαντικό είναι να αποφεύγετε τις παρορμητικές αντιδράσεις.

Αν έχετε ομάδα αίματος 0 πρέπει να τρώτε όλα τα γεύματα της ημέρας, ακόμη και σνακ, καθισμένοι στο τραπέζι. Επίσης, όταν τρώτε φροντίστε να μασάτε αργά και να είστε χαλαροί.

Τέλος, προσπαθήστε να μην ξοδεύετε χρήματα ή να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις όταν είστε πολύ αγχωμένοι. Αν έχετε περιττά κιλά, σίγουρα πρέπει να κάνετε γυμναστική από 30 ως 45 λεπτά. Οι αερόβιες ασκήσεις είναι προτιμότερες τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.