Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Τα 5 ποτά που εξαφανίζουν το stress!

Bookmark and Share

Εάν διανύετε μία περίοδο με έντονο στρες, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ποτά, που είναι δυνατόν να σας βοηθήσουν να το περιορίσετε, ακόμη και να το «εξαφανίσετε»!



Αντί, λοιπόν, να καταφεύγετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα και περίπλοκες μεθόδους, δοκιμάστε να διώξετε το άγχος με τα παρακάτω ποτά. Σύντομα, οι μύες σας θα χαλαρώσουν, τα επίπεδα των στρεσογόνων ορμονών θα πέσουν, όπως επίσης και η αρτηριακή πίεση.


Δείτε τα αναλυτικά!


Ζεστό γάλα

Ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσετε το στρες, που, υπό κανονικές συνθήκες, θα σας κρατούσε ξάγρυπνους. Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα περιέχει τν υδρολυµένη πρωτεΐνη Lactium, η οποία βοηθά το σώμα να χαλαρώσει, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Επίσης, το κάλιο που περιέχει, συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών.

Τσάι από βότανα

Είτε είστε στο σπίτι είτε είστε στο γραφείο, ένα φλιτζάνι τσάι θα σας χαλαρώσει αμέσως. 
ερικά από τα καλύτερα βότανα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, καθώς έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά, είναι η βαλεριάνα, η μαντζουράνα, το λουλούδι του πάθους και το βαλσαμόχορτο.

Φυσικός χυμός φρούτων

Όλοι οι χυμοί με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βοηθούν στον περιορισμό του άγχους, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα, όπως η κορτιζόλη.

Αλκοόλ (;)

Είναι γενικά αποδεκτό πως τα αλκοολούχα ποτά ανακουφίζουν απ το άγχος, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά σε κάθε οργανισμό. Ενώ, λοιπόν, μπορεί να ανακουφίσει το αίσθημα "πίεσης" σε κάποιους, σε άλλους μπορεί να προκαλέσει άγχος, οπότε καλό είναι να το καταναλώνετε με προσοχή και φυσικά με μέτρο.

Νερό

Αντί να καταφεύγετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα και περίπλοκες μεθόδους, δοκιμάσετε να διώξετε το άγχος με τα παρακάτω ποτά. Σε περιόδους έντονου στρες, λοιπόν, φροντίζετε να πίνετε περισσότερο νερό, ώστε να αποβάλλετε τις βλαβερές τοξίνες απ τν οργανισμό.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.