Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Τα 5 χειρότερα υγρά που μπορείτε να πιείτε πριν την άσκηση

Bookmark and Share

Ψάχνετε πως θα μεγιστοποιήσετε την απόδοσή σας στο γυμναστήριο;Τότε μείνετε μακριά από αυτά τα υγρά.
Αυτά είναι τα πέντε χειρότερα πράγματα που μπορείτε να πιείτε πριν από την άσκηση. Μερικά από αυτά μπορεί να σας εκπλήξουν.






Χειρότερο ποτό πριν την άσκηση: Αλκοόλ
Μην πίνετε αλκοόλ πριν από την άσκηση, ακόμα κι αν είναι με μέτρο. Το αλκοόλ σας αφυδατώνει. Παρεμποδίζει, επίσης, τη λήψη αποφάσεων και προωθεί τη φλεγμονή.

Ενεργειακά ποτά που περιέχουν γαλακτοκομικά
Αν σας αρέσει οποιαδήποτε ενεργειακό ποτό που περιέχει γαλακτοκομικά, καλύτερα να το αφήσετε για μετά την άσκηση. Περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη και χρειάζονται χρόνο για να τα χωνέψετε.
Αν θέλετε να πάρετε κάποια πρωτεΐνη πριν από την άσκηση, δοκιμάστε πρωτεΐνη ορού γάλακτος και νερό. Θα τα χωνέψετε πιο γρήγορα χωρίς τους επιπλέον υδατάνθρακες και το λίπος.

Φρουτοποτά
Τα περισσότερα ποτά με γεύση φρούτων, ακόμη και τα «φυσικά», περιέχουν πάρα πολύ ζάχαρη. Και η περισσότερη από αυτή τη ζάχαρη είναι με τη μορφή του σιροπιού καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το πιο διαβόητο πρόσθετο τροφίμων που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.
Αν το φρουτοποτό δεν έχει ζάχαρη, μπορείτε να το πιείτε.

Αναψυκτικά
Ακόμα και τα μη ζαχαρούχα ανθρακούχα ποτά, παρεμποδίζουν την προπόνηση σας. Τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν κοιλιακό πόνο, αέρια και φούσκωμα. Περιέχουν, επίσης, νάτριο, το οποίο μπορεί να ενθαρρύνει την αφυδάτωση.

Ενεργειακά ποτά
Και όμως αυτό είναι έκπληξη. Τα περισσότερα ενεργειακά ποτά, δεν σας προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την υγεία. Μερικά μάλιστα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες, που μπορεί να βοηθούν στην ενυδάτωση αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι ουσιαστικά μη-ανθρακούχα αναψυκτικά.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, να πίνετε μόνο νερό. Είναι αυτό που το σώμα σας ζητά, ούτως ή άλλως.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.