Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Το στρες βλάπτει όσο πέντε τσιγάρα την ημέρα!

Bookmark and Share

Μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ιατρικό κέντρο του Columbia University έδειξε ότι 27% των ανθρώπων που αισθάνονται άγχος, κινδυνεύει
από καρδιακή προσβολή. 
Οι ερευνητές εξέτασαν έξι προηγούμενες μελέτες που ρωτούσαν τους ανθρώπους, πόσο αγχωμένοι αισθάνονταν και στη συνέχεια παρακολούθησαν τα άτομα αυτά για δεκατέσσερα χρόνια, στ διάρκεια των οποίων καταγράφονταν οι καρδιακές προσβολές. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που δήλωσαν εξαιρετικά αγχωμένοι είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή. Όπως αναφέρει η Dailymail, τα αποτελέσματα αυτά ανάγκασαν τους επιστήμονες να κάνουν παραλληλισμό με τις συνέπειες που προκαλεί το κάπνισμα πέντε τσιγάρων τν ημέρα. Παράλληλα το στρες είναι ένοχο γι τν αύξηση της χοληστερόλης, αλλά και της πίεσης του αίματος, παράγοντες που ευθύνονται για μία ενδεχόμενη καρδιακή προσβολή. 


Τέλος ο παράγοντας του φύλου δεν είναι καθοριστικός άλλα στ περίπτωση της ηλικίας, οι ερευνητές εντόπισαν ότι τα ηλικιωμένα άτομα με αυξημένα επίπεδα άγχους, παρουσιάζουν αυξημένη πίεση που καταλήγει σε έμφραγμα. Το μυστικό είναι απλό: όσο πιο ήρεμος είναι κάποιος στη ζωή του, έχοντας βρει τρόπους να αποβάλει το άγχος, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχει να πάθει καρδιακή προσβολή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.