Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Το Φθόριο στο Νερό και σε Πέντε Ακόμη Τρόφιμα

Bookmark and Share

Το Φθόριο, δυστυχώς, δεν μας απειλεί μόνο μέσω του νερού – το φθόριο υπάρχει σε πέντε ακόμη τρόφιμα και ποτά, που καταναλώνουμε όλοι μας αν και λίγοι ίσως
γνωρίζουν ότι ενδέχεται να περιέχουν.

Το δίκτυο ύδρευσης συνεχίζει να αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο. Οι περισσότερες κυβερνήσεις αποφασίζουν ηθελημένα να «ρίξουν» φθόριο στα δίκτυα ύδρευσης.

Που αλλού «κρύβεται» το φθόριο;

Στο βρεφικό φαγητό!

Και όμως.. Το βρεφικό φαγητό, περιέχει φθόριο – για το οποίο μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον εγκέφαλο.. Όχι, όμως, σε όλες τι μορφές βρεφικού φαγητού – τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι αυτά που ενοχοποιούνται για την περιεκτικότητα φθορίου, καθώς η διαδικασία της επεξεργασίας πραγματοποιείται κατά κόρον με τη χρήση φθορίου.

Για παράδειγμα, για το αποστεωμένο κοτόπουλο έχει δειχθεί ότι περιέχει ίχνη φθορίου εξαιτίας της διαδικασίας που οδηγεί στην αποστέωσή τους: Μία και μοναδική μερίδα (71 γραμμαρίων) βρεφικού φαγητού που φτιάχνεται από μηχανικά διαχωρισμένο κοτόπουλο περιέχει έως και 0,6 mg φθορίου, ποσότητα που είναι διπλάσια από αυτήν της Ασφαλούς Πρόσληψης και φθάνει στο 87% του Ανώτατου Ορίου Ασφαλείας για την πρόσληψη φθορίου για ένα βρέφος ηλικίας 6 μηνών.

Για ένα μωρό ενός έτους, μία μερίδα (71 γραμμαρίων) κοτόπουλου σε sticks περιέχει περίπου 0,4 mg φθορίου, που ισούται περίπου με την ποσότητα της Ασφαλούς Πρόσληψης και περίπου το ήμισυ του Ανώτατου Ορίου Ασφαλείας για την ανώτατη πρόσληψη φθορίου.

Αν και οι «επιλογές» αυτές για την τροφή των βρεφών είναι ίδιον κυρίως των Αμερικανών, εντούτοις θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων..

Στα πιτάκια κοτόπουλου, στις κοτομπουκιές, και στα υποπροϊόντα κοτόπουλου

Σας αναφέραμε, ήδη, τον τρόπο με τον οποίο η διαδικασία αποστέωσης του κοτόπουλου προκαλεί την «εισχώρηση» του φθορίου. Το πρόβλημα δεν έγκειται, όμως, μονάχα στο βρεφικό φαγητό. Αν λάβουμε υπόψη μας όλα τα υποπροϊόντα κοτόπουλου που πιθανώς αγοράζουμε τότε το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με το τι ταίζουμε τα παιδιά μας!

Στο χυμό σας

Από τον χυμό φρούτου έως τα φρουτοποτά και τα ενεργειακά ποτά, οι χυμοί – φρουτοποτά περιέχουν από 0,05 έως 2,8 PPM ανά μερίδα.

Και στα Δημητριακά..

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα δημητριακά που παράγονται σε περιοχές που περιέχουν φθόριο, συγκεντρώνουν περιεκτικότητα από 3,8 έως 6,3 PPM.

Στην Μπύρα Σας

Ορισμένες μπύρες περιέχουν ως και 1PPM φθορίου!! Αυτή η ποσότητα είναι ασυνήθιστα υψηλή.. Πέραν όλων των άλλων σημαντικών λόγων, ο περιορισμός της κατανάλωσης μπύρας ίσως είναι απαραίτητος..0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.