Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πέντε τροφές «πλούσιες» σε τοξίνες και χημικά

Bookmark and Share

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγουμε τα ανθυγιεινά λίπη και τη ζάχαρη. Ακόμη και η ισορροπημένη διατροφή όμως κρύβει επικίνδυνες παγίδες…







1. Τομάτα σε κονσέρβα

Τα περισσότερα τενεκεδάκια κονσέρβας περιέχουν ένα επικίνδυνο χημικό που ονομάζεται δισφαινόλη Α – γνωστό και ως BPA. Πρόκειται για ένα συνθετικό οιστρογόνο που συνδέεται με αρκετά προβλήματα υγείας, όπως η υπογονιμότητα, η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Η οξύτητα της τομάτας επιτρέπει στο BPA να εισχωρεί με ευκολία στο προϊόν.

2. Ποπ κορν μικροκυμάτων

Οι συσκευασίες περιέχουν χημικά όπως το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA). Τέτοιες σύνθετες ουσίες μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματόζωα έδειξαν ότι τα χημικά αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση καρκίνου στο συκώτι ή το πάγκρεας. Τα μικροκύματα κάνουν αυτές τις ουσίες να εξατμίζονται κι έτσι απορροφώνται από τους σπόρους του καλαμποκιού.

3. Πατάτες συμβατικής καλλιέργειας

Τα λαχανικά με βρώσιμη ρίζα όπως η πατάτα απορροφούν όλα τα φυτοφάρμακα, τα παρασιτοκτόνα και τα μυκητοκτόνα που καταλήγουν στο έδαφος. Προτιμήστε λοιπόν τις οργανικές πατάτες.

4. Σολομός ιχθυοτροφείου

Ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό ψάρι, πλούσιο σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα. Ωστόσο, ο σολομός ιχθυοτροφείου περιέχει μικρότερες ποσότητες βιταμίνης D και τεράστιες ποσότητες επικίνδυνων χημικών και καρκινογόνων ουσιών.

5. Γάλα που περιέχει τεχνητές ορμόνες

Οι ορμόνες rBGH και rBST χορηγούνται στις αγελάδες ώστε να παράγουν περισσότερο γάλα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνουμε αυτές τις ουσίες, οπότε καλό είναι να προτιμούμε το οργανικό γάλα.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.