Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους

Bookmark and Share

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη, είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που
“ξεγελά” το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο.Πρόσφατη πολυκεντρική μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ με 100.000 παχύσαρκους και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Sexual Medicine, 2016» μελέτησε ένα γονίδιο που βρίσκεται στα οστά και έχει σχέση με την αυξητική ορμόνη και βρέθηκε ότι, όσοι έχουν πλεονάζον σωματικό βάροςέχουν διπλάσια συχνότητα σεξουαλικών επαφών από τους αδύνατους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια πρωτεΐνη που λέγεται λεπτίνη, είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του βάρους και της σεξουαλικής απόδοσης. Η πρωτεΐνη αυτή στους παχύσαρκους κάνει ένα αντίγραφο, που “ξεγελά” το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας, με τον ίδιο τρόπο. Είναι ένα γονίδιο “παραμορφωτικός καθρέπτης” γιατί ο οργανισμός που το φέρει δεν έχει την αίσθηση του κορεσμού στο φαγητό κ της βαρεμάρας στο σεξ.

Η πρωτότυπη έρευνα διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών.

Σύμφωνα με τον ουρολόγο – ανδρολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως το αίσθημα της πείνας.

Όπως λέει ο γιατρός, πολλοί αδύνατοι άνδρες κάνουν πρωταθλητισμό με στερήσεις και προσπάθεια για να διατηρήσουν ένα σώμα με ιδανικές αναλογίες. Δεν πίνουν, δεν καπνίζουν, δεν φλερτάρουν, γιατί έχουν ασκητικού τύπου πρόγραμμα. Αντίθετα, πολλοί παχύσαρκοι βγαίνουν, τρώνε, πίνουν, καπνίζουν, αλλά και φλερτάρουν ασύστολα.

Αν παρατηρήσουμε στις σημερινές συνθήκες τους παχύσαρκους άνδρες θα δούμε πως είναι πιο κοινωνικοί από τους αδύνατους, πιο χαρούμενοι, πιο ευχάριστοι, με περισσότερο χιούμορ και διάθεση για ζωή. Όπως, λοιπόν, οι παχύσαρκοι άνδρες δεν είναι πιστοί σε δίαιτες και παραβιάζουν όλους τους κανόνες υγιούς διατροφής, έτσι και στην ερωτική ζωή παραβιάζουν τους κανόνες πίστης. Είναι οι άπιστοι της διατροφής, αλλά και του έρωτα, επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.