Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τι ΔΕΝ γνώριζες για το παγωτό;

Bookmark and Share

Μπορεί υπό τους 40 βαθμούς Κελσίου η κατανάλωση ενός παγωτού ...να είναι σωτήρια, ωστόσο λίγο αργότερα, οι θερμίδες που θα πρέπει να κάψει ο οργανισμός, ανεβάζουν
στα ύψη τη θερμοκρασία του σώματος.

Το ίδιο ισχύει και για αυτά φέρονται να είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας. 




- Η δροσιά ενός παγωτού είναι μόνο στιγμιαία. Οι θερμίδες που λαμβάνουμε (τουλάχιστον 300), όταν «καίγονται» αυξάνουν στο σώμα το αίσθημα της θερμότητας κ δημιουργούν την αίσθηση ότι ζεσταινόμαστε και διψάμε περισσότερο.

- Τα παγωτά που έχουν λιώσει και ξαναπαγώσει δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται, γιατί είναι πιθανόν αλλοιωμένα.

- Βοηθούν στην παχυσαρκία, γιατί ένα κανονικό παγωτό δίνει περίπου 300 θερμίδες.
-Ακόμη και τα παγωτά light, που αναγράφουν ότι περιέχουν 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη, δίνουν στον οργανισμό μέχρι και 200 θερμίδες.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παγωτό:
- Να έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα.

- Η οσμή τους να είναι ευχάριστη.

- Το χαρτί της συσκευασίας να μην είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό, σχισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό, που φαίνεται στα διάφορα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρείας.

- Αυτά που είναι συσκευασμένα σε κύπελλα, να μην παρουσιάζουν υπερχείλιση στο καπάκι.
- Να μην είναι μαλακά, υδαρή και η υφή τους να μην μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.

- Να μην εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται σε μικρά κομματάκια ή περιέχουν μικροκρυστάλλους (μικρά παγάκια), ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό, κάποια στιγμή, αποψύχθηκε κ ξανακαταψύχθηκε.

- Να μην έχουν γεύση πικρή, ξινή, ή αλμυρή.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.