Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν πίνεις νερό με λεμόνι

Bookmark and Share

Ο τρόπος που ξεκινάς την ημέρα σου είναι πολύ σημαντικός και το πρώτο πράγματα που κάνεις το πρωί έχει μεγάλη σημασία. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι έχεις ένα φορτωμένο πρόγραμμα, όμως υπάρχει
τρόπος να βελτιώσεις την υγεία σου,
να κρατήσεις το δέρμα σου λαμπερό και να χάσεις κιλά, πίνοντας ένα και μόνο ρόφημα. Όχι δεν είναι κάποιο ελιξίριο, ούτε θα δυσκολευτείς να το βρεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις το ψυγείο σου και να στύψεις ένα χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό. Αυτό αποφάσισα να κάνω και εγώ και άρχισα να πίνω κάθε μέρα για ένα μήνα νερό με λεμόνι. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;
Γιατί λεμόνια;

Σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί τα λεμόνια και όχι κάποιο άλλο φρούτο. Η δημοφιλία του ροφήματος έπαιξε κάποιο ρόλο όχι όμως τον πρωταρχικό. Το λεμόνι είναι γνωστό για τις αντιικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, B, ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο φρούτο που να συνδυάζεται και με το νερό.

Δείτε τι αντίκτυπο είχε πάνω μου το νερό με χυμό από ένα λεμόνι

Συμβάλει στην καλύτερη πέψη
Ο χυμός λεμονιού όχι μόνο απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα. Αλλά βοηθάει και την πέψη, διότι η σύνθεση του είναι παρόμοια με το σάλιο και το υδροχλωρικό οξύ στα πεπτικά υγρά. Όταν άρχισα να πίνω κάθε πρωί νερό με λεμόνι ένιωθα μια ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως είναι η καούρα και το φούσκωμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Μπορεί να είναι μύθος το γεγονός ότι η βιταμίνη C καταπολεμά τη γρίπη και δεν θα αρρωστήσουμε ποτέ, παρόλα αυτά βοηθάει στη μείωση των συμπτωμάτων. Επιπλέον, το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) που βρίσκεται στα λεμόνια έχει αντιφλεγμονώδη δράση και χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική στήριξη για το άσθμα.

Διατηρεί μια λαμπερή επιδερμίδα
Μη σας περάσει από το μυαλό ότι με το που άρχισα να πίνω νερό με λεμόνι έγινα 20 χρόνια νεότερη. Όμως, είναι αλήθεια ότι ο συνδυασμός του νερού με το λεμόνι ενυδατώνει τον οργανισμό κ συμβάλει στη μείωση των ρυτίδων και σε ένα λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδες.

Προστατεύει από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Οι ουρολοιμώξεις έχουν την τιμητική τους κάθε καλοκαίρι. Εντάσσοντας το νερό με λεμόνι στη διατροφή μου, μπόρεσα να τις καταπολεμήσω. Το ρόφημα αυτό λειτουργεί ως διουρητικό και βοηθάει στον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος. Σίγουρα και το σκέτο νερό συμβάλει στην προστασία από τις λοιμώξεις, όμως μαζί με το λεμόνι έχουμε ακόμη μεγαλύτερο όφελος.

Δίνει ενέργεια και βοηθάει στη συγκέντρωση
Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά από το λεμόνι μπορεί να βελτιώσει στη συγκέντρωση και να μας βοηθήσει να είμαστε εστιασμένοι σε μια δύσκολη ημέρα. Εκτός όμως από τη συγκέντρωση, ο χυμός λεμονιού παρέχει ενέργεια στο σώμα μας και βοηθάει στη μείωση του άγχους. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ιδανικό ρόφημα για να παίρνω μαζί μου στο γραφείο.

Βοηθάει στη μείωση του καφέ
Δεν το πίστευα μέχρι που το δοκίμασα. Αντικαθιστώντας τον πρωινό καφέ με ένα χλιαρό φλιτζάνι νερό με λεμόνι, έκανε πραγματικά θαύματα. Άρχισα να νιώθω ξεκούραστη, χωρίς τα νεύρα που μου δημιουργούσε η καφεΐνη.

Τι να προσέξετε: 
Το λεμόνι μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών, για αυτό είναι σημαντικό να το αραιώνετε με νερό και να το πίνετε με καλαμάκι. Επίσης, έχει πολλά οξέα, οπότε αντενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από ρευματισμούς.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.