Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Πέντε λόγοι που επηρεάζουν τη διάθεσή σου

Bookmark and Share

Πώς μπορείς να ξαναβρείς τη ζωντάνια σουΣτην καθημερινότητα του καθενός ανακύπτουν συνεχώς διάφοροι λόγοι και αιτίες που μπορεί
να «ρίξουν» τη διάθεσή του.

Προτού σας πάρει εντελώς «από κάτω»... διαβάστε παρακάτω για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε με εύκολους τρόπους να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ζωντάνια:

1. Δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Warwick και το Dartmouth College στη Μ. Βρετανία βρήκαν, ότι όσοι καταναλώνουν περίπου 80 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ψυχικής ευημερίας.

2. Δεν σας έχει «δει» ακόμη ο ήλιος


Αν είστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι όλη τη μέρα, αυτό μπορεί να είναι η αιτία για την κακή σας διάθεση.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Zayed, όσοι βγαίνουν έξω στο φυσικό φως εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

3. Χρειάζεστε ενυδάτωση

Ακόμη και λίγο αφυδατωμένος να είναι κανείς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα κόπωσης, έλλειψης προσοχής και κακής διάθεσης.

Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα.

4. Εργάζεστε πολύ σκληρά


Όσοι εργάζονται πολλές ώρες δεν κουράζονται μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Έρευνα του πανεπιστημίου του Κάνσας έδειξε, ότι οι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα έχουν μειωμένη σωματική και ψυχική ευημερία.

5. Δεν έχετε γελάσει (ή χαμογελάσει) για κάποιο διάστημα

Το γέλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό, αναφέρει έρευνα του πανεπιστημίου Loma Linda. Ακόμη και ένα χαμόγελο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μειώσει το στρες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.