Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Διατροφικές συμβουλές

Bookmark and Share


Η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει. Μικρότεροι ή μεγαλύτεροι καύσωνες θα είναι στην καθημερινότητά μας.Πως θα τους αντιμετωπίσουμε μέσω της διατροφής μας;


Καταναλώνετε πολλά υγρά. Το σώμα λειτουργεί σε σταθερή θερμοκρασία στους 36,5ο C. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη αποβάλλονται υγρά μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και της διούρησης προκειμένου να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος σταθερή. Τα υγρά που αποβάλλονται πρέπει να αντικατασταθούν προκειμένου να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός. Ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε πόσα υγρά πρέπει να πίνετε είναι το χρώμα των ούρων. Όταν τα ούρα σας είναι λευκά ή ελαφρώς κίτρινα είστε επαρκώς ενυδατωμένοι. Όταν τα ούρα είναι σκούρα είστε αφυδατωμένοι. Όταν αναφερόμαστε στα υγρά, δεν εννοούμε μόνο το νερό. Στην συμπλήρωση της ποσότητας των υγρών που χρειαζόμαστε συνεισφέρουν οι χυμοί, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα αναψυκτικά, το τσάι αλλά και ο καφές.

Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά όπως αναφέρθηκε συμβάλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού αφού περιέχουν 70-90% νερό. Επιπλέον τα φρούτα προσφέρουν στον οργανισμό κάλιο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.