Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Μυστικά για να μην τσούζουν τα μάτια σας στον υπολογιστή!

Bookmark and Share

Έχοντας κολλημένο το βλέμμα σας στην οθόνη του υπολογιστή, για οκτώ ώρες κάθε μέρα, καταπονείτε τους…μυς των ματιών σας οδηγώντας τα σε πόνους, θολούρες, δυσκολία εστίασης
κι  ευαισθησία στο φως.Εκτός των άλλων, μπορεί να μειώσουν και την αποδοτικότητά σας.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του Δημήτρη Πανταζή, χειρουργού οφθαλμίατρου και ανακουφίστε τα μάτια σας απ τν πόνο.

1 Κοιτάξτε αλλού. Φροντίστε κάθε μέρα, στο οκτάωρό σας, το βλέμμα σαςνα «φεύγει» από το αντικείμενο που εστιάζετε συνεχώς – τουλάχιστον μία φορά την ώρα. Κοιτάζετε κάτι έξω από το παράθυρο ή μακριά μέσα στο γραφείο.

2 Κρατήστε αποστάσεις. Ασφαλής απόσταση από την οθόνη είναι 66-71 εκ. Αν θέλετε να αυξήσετε την προστασία των ματιών σας, βάλτε φίλτρο στην οθόνη. Όχι μόνο αυξάνει το contrast, αλλά μπλοκάρει και την ακτινοβολία κατά 99%.

3 Μειώστε τα φώτα του χώρου στον οποίο εργάζεστε (μέτρια ένταση). Τα περισσότερα γραφεία έχουν συνήθως τη διπλάσια ένταση φωτός από αυτή που πρέπει. Επίσης μειώστε τον εξωτερικό φωτισμό κλείνοντας με τα στόρια ή με κουρτίνα το παράθυρο.

4 Αναβαθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας. Επιλέξτε μια επίπεδη TFT LCD. Χρησιμοποιείτε πάντα το μεγαλύτερo βαθμό ανανέωσης της οθόνης (refresh rate). Τα συμπτώματα είναι χειρότερα αν ο βαθμός ανανέωσης της οθόνης είναι μικρότερος απ 75 Hz.

5 Ρυθμίστε το κοντράστ της οθόνης έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη δυνατή αντίθεση μεταξύ γραμμάτων και οθόνης χωρίς όμως να καίτε το λευκό. Το μέγεθος των γραμμάτων που επιλέγετε πρέπει να είναι τρία μεγέθη μεγαλύτερο από το πιο μικρό μέγεθος που μπορείτε να διαβάσετε από την απόσταση που εργάζεστε συνήθως.

Το μυστικό

Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πιο συχνά . Όταν προσηλώνεστε στην οθόνη ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας έως και πέντε φορές λιγότερο απ’ ότι συνήθως με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να καίνε. Χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα αν είναι απαραίτητο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.