Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το πολύ αλάτι προκαλεί πονοκεφάλους

Bookmark and Share

Η μείωση της πρόσληψης αλατιού θα μπορούσε να μειώσει την εμφάνιση πονοκεφάλων έως και κατά ένα τρίτο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει...

μια νέα έρευνα..Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι

όσοι μείωσαν την κατανάλωση αλατιού στα τρία γραμμάρια την ημέρα, υπέφεραν από σημαντικά λιγότερους πονοκεφάλους.


Τρία γραμμάρια αλατιού ισοδυναμούν (σε ποσότητα) περίπου σε μισό κουταλάκι του γλυκού -όση περιέχεται σε ένα χάμπουργκερ και πατάτες τηγανητές απ fast food.


Οι ειδικοί τονίζουν, ότι η μείωση της ποσότητας αλατιού που καταναλώνει κανείς μέσα απ τη διατροφή του θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την... ποσότητα των πονοκεφάλων που βιώνει, καθώς μειώνεται η αρτηριακή πίεση κ οι σφυγμοί της καρδιάς.


Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ακόμη και όσοι έχουν φυσιολογική αρτηριακή πίεση, μπορούν να δουν διαφορά στον οργανισμό τους, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συχνότητα εμφάνισης κεφαλαλγιών, αν μειώσουν την πρόσληψη αλατιού.


Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς ανακάλυψαν, ότι η μείωση της πρόσληψης αλατιού από εννιά γραμμάρια την ημέρα σε μόλις τρία γραμμάρια την ημέρα, επέφερε μείωση των πονοκεφάλων σε ποσοστό της τάξης του 31%.


«Η μειωμένη πρόσληψη νατρίου συσχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πονοκεφάλου. Η διαπίστωση αυτή προσφέρει μια νέα προσέγγιση για την πρόληψη των πονοκεφάλων» ανέφερε ο ερευνητής Lawrence Appel από το αμερικανικό πανεπιστήμιο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.