Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν στερείται το κόκκινο κρέας;

Bookmark and Share

Συμπεριφορά», διεξήχθη στην περιοχή της Αλβιόνα, σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί, και συγκεκριμένα το ένα τρίτο εξ αυτών, μείωσε ή έκοψε τελείως, την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος.Με μεγαλύτερη ακρίβεια, το 29% δήλωσε
ότι μείωσε το κόκκινο κρέας, 9% ισχυρίστηκε ότι σχεδιάζει να μειώσει ή ακόμα και να αφαιρέσει εντελώς το κόκκινο κρέας από τη δίαιτά του, ενώ το 3% ήταν ήδη χορτοφάγοι.

Όμως τι συμβαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό όταν στερείται το κόκκινο κρέας;

1. Απώλεια βάρους

Μια ομάδα ερευνητών από το Ιατρικό πανεπιστήμιο «Τζόρτζ Ουάσινγκτον», στην Ουάσινγκτον, προσπάθησε να εξακριβώσει, πόσο βάρος χάνει ένας άνθρωπος που περνά από την κατανάλωση κρέατος στην αποκλειστική κατανάλωση λαχανικών. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα, οι άνθρωποι που αφαίρεσαν το κόκκινο κρέας από τη διατροφή τους, έχασαν κατά μέσο όρο 4,5 κιλά, χωρίς να προσέχουν ιδιαίτερα την ποσότητα θερμίδων που λάμβαναν, αλλά και χωρίς να αυξήσουν την καθημερινή τους άσκηση.

2. Αλλαγή στη μικροχλωρίδα του εντέρου

Το «είμαστε ό,τι τρώμε» επιβεβαιώνεται από το πεπτικό σύστημά μας σε αυτή την περίπτωση. Μια μελέτη του 2014, που ερευνούσε τη διαφορά στη μικροχλωρίδα του εντέρου σε παμφάγους, vegan και vegetarian ανθρώπους βρήκε διαφορές και στις τρεις κατηγορίες. Ειδικότερα όμως οι vegan, οι αυστηρώς φυτοφάγοι δηλαδή, είχαν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερό τους, από τους παμφάγους.

3. Μπορεί να έχετε έλλειψη σε κάποιες θρεπτικές ουσίες

Μια ισορροπημένη δίαιτα μπορεί να προμηθεύσει τον οργανισμό με αρκετές θρεπτικές ουσίες, όμως ταυτόχρονα, ο οργανισμός μπορεί να έχει έλλειψη σε σίδηρο, βιταμίνη D, και βιταμίνη B12.

4. Μέιωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου

Μια πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατηγοριοποίησε το επεξεργασμένο κρέας, ως καρκινογενές, συνεπώς προϊόντα όπως το μπέικον, το σαλάμι, βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία. 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 18%, σύμφωνα με τους ειδικούς.

5. Μείωση του κινδύνου καρδιακών επεισοδίων

Πρόσφατα, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρέας σχετίζεται με την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων και πιο συγκεκριμένα η καρνιτίνη, μια θρεπτική ουσία που υπάρχει στο κόκκινο κρέας.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.