Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η μπύρα μπορεί να μας κάνει πιο έξυπνους

Bookmark and Share

Γνωρίζατε ότι η μπύρα, ή τουλάχιστον ένα από τα συστατικά που περιέχει, μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου;Βέβαια, μην περιμένετε με ένα ποτηράκι να…
χτυπήσετε «κόκκινο» στο IQ τεστ!

Για να δείτε «πνευματικά οφέλη» θα πρέπει, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας DailyMail, να καταναλώνετε 2.000 λίτρα μπύρας την ημέρα!

(Ωστόσο, μη θεωρήσει κανείς από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ότι σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε… εμείς απλά σας μεταφέρουμε τα επιστημονικά δεδομένα).

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ βρήκαν ότι η ουσία xanthohumol –ένας τύπος φλαβονοειδούς που υπάρχει στο λυκίσκο και τη μπύρα- βελτίωνε τη γνωστική λειτουργία στα νεαρά ποντίκια.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ουσία αυτή θα μπορούσε να θεραπεύσει το μεταβολικό σύνδρομο, μια κατάσταση που σχετίζεται με την παχυσαρκία και την υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς επίσης και με τα ελλείμματα μνήμης που σχετίζονται με την ηλικία.

«Η ουσία αυτή επιταχύνει το μεταβολισμό, μειώνει τα λιπαρά οξέα στο συκώτι και, τουλάχιστον στα νεαρά ποντίκια, φάνηκε να βελτιώνει τη γνωστική τους ευελιξία, ή τα υψηλότερα επίπεδα σκέψης» εξήγησε ο ερευνητής DanielZamzow.

Βάλτε ένα (ναι, ένα!) ποτηράκι λοιπόν και… στην υγειά σας!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.