Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η θέα της φύσης είναι "φάρμακο"!

Bookmark and Share

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, οι καρκινοπαθείς οι οποίοι είχαν την
δυνατότητα επαφής με την φύση είχαν λιγότερους πόνους από αυτούς που βρίσκονται μέσα σε δωμάτια νοσοκομείου.

Οι μελετητές ερεύνησαν την αντίδραση ασθενών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε.μεταμόσχευση μυελού των οστών κ κατόπιν σε βιοψία καθώς πρόκειται για μια πολύ επώδυνη εξέταση. Κάποιοι ασθενείς έκαναν την επέμβαση στο κλασικό περιβάλλον του νοσοκομείου ενώ κάποιοι άλλοι ήρθαν σε επαφή με εικόνες και ήχους από υπαίθριους χώρους, είτε μέσω ενός πίνακα, είτε από το μπαλκόνι ενός δωματίου που έχει θέα σε κήπο.

Οι επιστήμονες μέτρησαν την ένταση του πόνου και διαπίστωσαν ότι όσοι έβλεπαν εικόνες της φύσης πονούσαν λιγότερο. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι για να ανακουφίζεται ο ασθενής από τον πόνο, δεν αρκεί να του αποσπάς την προσοχή αλλά θα πρέπει να συνδέεται με ευχάριστες καταστάσεις όπως η εκδρομή στη φύση διότι ασθενείς που εκτέθηκαν σε εικόνες και ήχους της πόλης είχαν τα ίδια αποτελέσματα με αυτούς που έλαβαν την θεραπεία στο νοσοκομείο.

Ο συντονιστής της επιστημονικής έρευνας Νόα Λέχτζιν δήλωσε: « Νομίζω πως υπάρχουν συγκεκριμένες εικόνες που είναι ευεργετικές και άλλες που είναι τρομακτικές . Δεν θα ήθελες να βλέπεις βράχους οι οποίοι, ενδεχομένως, να κρύβουν πίσω τους επικίνδυνα άγρια ζώα, διότι έτσι ανακαλούνται πανάρχαιοι φόβοι για την επιβίωση. Η εικόνα που διαλέξαμε εμείς ήταν μια πολύ πιο ανοικτή εικόνα με τρεχούμενο νερό, ήχους από πουλιά και από τον άνεμο ο οποίος προκαλούσε το θρόισμα των φύλων στα δένδρα»





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.