Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Κέτσαπ: Τα οφέλη της για την υγεία μας

Bookmark and Share

Τα καρυκεύματα και κάποια πικάντικα συνοδευτικά δίνουν την άλλη γεύση στο φαγητό και ικανοποιούν τον ουρανίσκο. Κάποια όμως από αυτά
δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας στον οργανισμό, θωρακίζοντάς τον, ενίοτε δε, δίνουν μεγάλη ώθηση στις σεξουαλικές επιδόσεις. Παράδειγμα; Η κέτσαπ!

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλλει στη γενική υγιή λειτουργία του αδένα, ο οποίος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική λειτουργία.


Μεταποιημένη η ντομάτα είναι καλύτερη απ τη φρέσκια, καθώς το λυκοπένιο είναι συγκεντρωμένο σε μεγαλύτερη ποσότητα.


Το Ινστιτούτο Διατροφής στην Ιένα της Γερμανίας, δείχνει ότι η πρόσληψη πάνω από 15 mg λυκοπένιου καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Μία συνηθισμένη ποσότητα κέτσαπ στο φαγητό περιέχει 3mg λυκοπένιου.


Μην σας φαίνεται μικρή ποσότητα. Σκεφθείτε ότι για να προσλάβετε την ίδια ποσότητα λυκοπένιου από το καρπούζι, θα πρέπει να φάτε 5 μεγάλες φέτες.


Η κέτσαπ περιέχει επίσης λουτεΐνη, η οποία προσφέρει ένα μικρό βαθμό προστασίας στα μάτια από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.


Η μουστάρδα περιέχει ισοθιοκιανίτες που προστατεύουν από τον καρκίνο του οισοφάγου και του πνεύμονα.


Οι πίκλες, τώρα, περιέχουν καρότα, κρεμμύδια, κουνουπίδι, αγγουράκια, που αναμιγνύονται με βότανα, ξύδι και νερό. Κατά συνέπεια, περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιή πέψη και μια σειρά από ανόργανα άλατα, συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου, του μαγνησίου και του σιδήρου.


Όπως διαβάζουμε στο 69magazine, η ιδανική ποσότητα πρόσληψης είναι περίπου 18g φυτικές ίνες την ημέρα, ενώ μία κανονική ποσότητα πίκλες περιέχει περίπου 1 g.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.