Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το κλίμα αλλάζει τη γεύση των φρούτων

Bookmark and Share

Σύμφωνα με έρευνα στους οπωρώνες της Ιαπωνίας, η κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα μήλα, τα αχλάδια και άλλα φρούτα πιο γλυκά και πιο
μαλακά τα τελευταία 40 χρόνια.

Επειτα από προηγούμενες μελέτες που είχαν διαπιστώσει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει ορισμένα οπωροφόρα δέντρα να ανθίζουν νωρίτερα, οι ερευνητές του ιαπωνικού Εθνικού Ερευνητικού Οργανισμού Γεωργίας κ Τροφίμων θέλησαν με τη σειρά τους να εξετάσουν το κατά πόσο η πρώιμη ανθοφορία επηρεάζει την ποιότητα του καρπού.

Ερευνα
Η ερευνητική ομάδα του Τοσιχίκο Σουγκιούρα ανέλυσε δεδομένα 40 χρόνων που αφορούν δύο ποικιλίες μήλων, τα Φούτζι που παράγονται στην επαρχία Ναγκάνο και τα Τσουγκάρο στην επαρχία Αομόρι.

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές στο Scientific Reports, και οι δύο ποικιλίες παρουσίασαν σε αυτό το διάστημα μείωση της οξύτητας κ της σκληρότητάς τους και αύξηση της περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα. Αυτή η αλλαγή, επειδή είναι αργή και σταδιακή, μπορεί να μη γίνεται αντιληπτή στους καταναλωτές, όμως οι ερευνητές διαβεβαιώνουν ότι θα ήταν πολύ εμφανής, αν κάποιος συνέκρινε ένα σημερινό μήλο με ένα της ίδιας περιοχής 30 χρόνια πριν. Αλλες αδημοσίευτες έρευνες δείχνουν ότι αντίστοιχη «μετάλλαξη» υφίστανται και τα αχλάδια.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.