Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Οι τροφές που προκαλούν «σωσίβιο»

Bookmark and Share

Ευνοούν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλίας.Η σωματική «ατέλεια» που απασχολεί περισσότερο άντρες και γυναίκες είναι το κοιλιακό λίπος. Υπάρχουν
διατροφικοί παράγοντες που ευνοούν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλίας; Η απάντηση είναι «ναι»!





Δείτε τις τροφές που προκαλούν το «σωσίβιο»...

Παγωτό

Με το πέρασμα του καλοκαιριού, άραγε πόσα παγωτά καταναλώθηκαν; Η απάντηση μας απογοητεύει και μας προκαλεί πανικό, εάν αναλογιστούμε πως ½ φλιτζάνι παγωτό βανίλιας περιέχει γύρω στις 250 θερμίδες.

Το παγωτό έχει από μόνο του θρεπτική αξία και μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή λήψης πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων φτάνει να καταναλωθεί σωστά. Το σπιτικό, το παγωτό σορμπέ ή το παγωτό-γιαούρτι αποτελούν ιδανικές λύσεις για λάτρεις του παγωτού.

Πατατάκια

Αποτελούν την πιο εύκολη λύση για «φαγητό» σε πάρτι,εκδρομές ή σε περιπάτους. Επίσης, αποτελούν και αίτιο παχυσαρκίας, λόγω της εύκολης μεταφοράς και κατανάλωσής τους. Τα 100 γρ. περιέχουν γύρω στις 540 θερμίδες, 23 γρ. λιπαρά, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι κορεσμένα.

Αντί για ένα σακουλάκι τσιπς ή γαριδάκια προτιμήστε ποπ κορν, που περιέχουν λιγότερα λιπαρά και περισσότερες φυτικές ίνες.

Aλκόολ

Το λάθος μας με τα διάφορα αλκοολούχα ποτά είναι ότι δεν σταματάει κανείς στο ένα ποτήρι! Η μέτρια κατανάλωση αλκοολούχου ποτού προστατεύει από πολλές ασθένειες, λόγω των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει όπως για παράδειγμα το κρασί αλλά και η μπίρα, την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και την χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Η υψηλή κατανάλωση όμως, δηλαδή πάνω από τα 250ml ημερησίως εκτός των βλαβερών επιδράσεών της στην υγεία (καρδιαγγειακά, διαβήτη, καρκίνος, εγκεφαλικό), οδηγεί και σε παχυσαρκία. Παν μέτρον άριστον, λοιπόν!

Λιπαρό Κόκκινο κρέας

Tο κόκκινο κρέας, όπως το μοσχάρι και το χοιρινό, είναι μια νόστιμη τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά συχνά και σε λίπος.

Γι' αυτό πρέπει να προτιμάτε κρέας μέτριο σε λίπος ή εντελώς άπαχο όπως: Nουά και μπον φιλέ (~170 θερμίδες), Ψαρονέφρι, γαλοπούλα και κοτόπουλο (~150 θερμίδες). (Oι θερμίδες αναφέρονται σε ποσότητα 120 γρ.)

Πίτσα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ή δύο κομμάτια πίτσα. Η σιλουέτα σου όμως διαμαρτύρεται. Ψάξε για διαφορετικές συνταγές πίτσας που να περιέχουν λιγότερες από 200 θερμίδες το κομμάτι.

Γέμισε την πίτσα σου με φρέσκα ντομάτα, μανιτάρια, πιπεριές, γαλοπούλα και τυρί light και το αποτέλεσμα θα είναι θεσπέσιο με έξτρα φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες.

Burgers

Είναι αξιοσημείωτο πως όλες οι αλυσίδες γρήγορων φαγητών ανταγωνίζονται η μια την άλλη με το να φτιάχνουν όλο και μεγαλύτερα μπέργκερς σε χαμηλότερες τιμές.

Εάν είσαι άνθρωπος που όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου μπέργκερ, μια καλή συμβουλή είναι να το φτιάχνεις μόνος σου.

Ένα παιδικό γεύμα ή ένα μπέργκερ με κοτόπουλο, αποτελούν κάποιες light εναλλακτικές σε περίπτωση που θες πάση θυσία θα φας στο αγαπημένο σου φαστφουντάδικο.

Πατάτες τηγανητές

Δεν πρέπει να σε ξαφνιάσει το γεγονός, πως μια μεγάλη μερίδα πατάτες μπορεί να έχει τόσες θερμίδες όσες 1 μικρό σε μέγεθος μπέργκερ. Δέκα πατάτες τηγανητές, φτιαγμένες στο σπίτι με ελεγμένη ποσότητα ελαιολάδου, περιέχουν 250 θερμίδες και η θρεπτική τους αξία είναι πολύ μικρή.

Προσθέστε 150 θερμίδες ακόμη για τις πατάτες των fast food. Προτιμήστε με το μπιφτέκι σας, πατάτες πουρέ, σαλάτα ή βρασμένα λαχανικά.

Κατεψυγμένα γεύματα

Όταν πηγαίνετε σπίτι μετά από ένα βαρύ πρόγραμμα εργασίας, πεινάτε υπερβολικά. Έτσι αυτό που συνηθίζεται είναι να ανοίγετε τον καταψύκτη και να παίρνετε το έτοιμο κατεψυγμένο φαγητό που αγοράσατε χθες από το σούπερ μάρκετ σε τιμή ευκαιρίας. Τα περισσότερα από αυτά τα γεύματα περιέχουν πάρα πολύ νάτριο, λιπαρά και θερμίδες.

Επομένως διαβάστε τις ετικέτες και προτιμήστε αυτά που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, ολικής αλέσεως δημητριακά, άπαχα κρέατα και καθόλου σος.

Προσπαθώντας να φάτε όσο η αξία των χρημάτων σας, χτυπάτε ανελέητα τον μπουφέ και καταναλώνετε όσο δεν καταναλώσατε τις τελευταίες 2 μέρες.

Εάν αντισταθείτε από πριν και βάλετε πρόγραμμα στο τι θα φάτε και πόσο θα γεμίσετε το πιάτο σας, τότε το στομάχι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Άφησε χώρο για λαχανικά και σαλάτα ώστε να χορτάσετε με μικρότερη μερίδα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.