Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Δείτε 10 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν κοιμόμαστε

Bookmark and Share

Ο ύπνος είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας δραστηριότητες, πώς θα αντιδρούσατε όμως στην είδηση πως όταν κοιμόμαστε το σώμα μας κάνει τρελά πράγματα;Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε ή και θα τρομάξετε...
όμως όλα αυτά που μας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι απόλυτα φυσιολογικά.




1. Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος δίνει την εντολή για την έκκριση της μελατονίνης, η οποία επηρεάζει τους καρδιακούς παλμούς και μας ειδοποιεί ότι ήρθε η ώρα του ύπνου. Τη χαμηλότερη θερμοκρασία το σώμα μας την έχει γύρω στις 02:30 πμ.

2. Χάνουμε βάρος. Με τη διαδικασία της αναπνοής χάνονται υγρά, τα οποία κατά της διάρκεια της ημέρας μπλοκάρονται. Με 5 ώρες ύπνο την ημέρα μπορείτε να ακυρώσετε όποια δίαιτα ή άσκηση έχετε κανονίσει. Το ιδανικό, βέβαια, είναι οι 7 ώρες ύπνου.

3. Ψηλώνουμε. Μιας και η σπονδυλική στήλη δεν πιέζεται από το βάρος μας, δίσκοι ανάμεσα στα κόκαλα της σπονδυλικής στήλης, που ενεργούν σαν μαξιλάρια, ενυδατώνονται. Ιδιαίτερα αν κοιμάστε σε σκληρό στρώμα, σε εμβρυακή στάση, μπορείτε να κερδίσετε πόντους.

4. Μειώνεται η πίεση του αίματος και αυτό με τη σειρά του οδηγεί στη χαλάρωση των μυών της καρδιάς και άρα στην ηρεμία και την ξεκούρασή μας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται και η πιθανότητα για καρδιακό επεισόδιο, οπότε, αν έχετε θέματα με αϋπνίες, ακολουθήστε αμέσως θεραπεία.

5. Οι μυς παραλύουν προσωρινά. Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό, μας προφυλάσσει από το να κάνουμε αυτά που βλέπουμε στα όνειρά μας.

6. Τα μάτια μας γυρνάνε. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς το γιατί, αλλά αυτή είναι η περίοδος που βλέπουμε τα όνειρά μας.

7. Ξυπνάμε σεξουαλικά. Όπως οι άντρες μπορούν να έχουν στuση κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, έτσι και οι γυναίκες μπορούν να ενεργοποιηθούν σeξουαλικά ενώ κοιμούνται, όμως αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας κάποιου ονείρου, αλλά επειδή κατά τη διάρκεια που ονειρευόμαστε, ο εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο. Το αίμα μαζεύεται και στα γεννητικά όργανα!

8. Είναι πιθανό να έχουμε αέρια, μιας και οι μυς του πρωκτικού σφιγκτήρα χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα συγκρατήσουν. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε για την οσμή, μιας και η λειτουργία της όσφρησης είναι μειωμένη κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

9. Ίσως να έχουμε έναν μεγάλο σπασμό σε όλο το σώμα μας, όμως αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς συμβαίνει στο 70% των ανθρώπων. Οι επιστήμονες λένε πως ίσως να οφείλεται στο άγχος.

10. Αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και δίνει στο δέρμα την ελαστικότητά του. Όταν είστε κοιμισμένοι, είστε σε κατάσταση νηστείας, με αποτέλεσμα την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης. Όπως αποδεικνύεται, η αυξητική ορμόνη διεγείρει την ανάπτυξη του κολλαγόνου, γι' αυτό και είναι πολύ καλό να βάζουμε το βράδυ κρέμες με ρετινόλη και ρετινοειδή, που αλληλεπιδρούν τέλεια με το κολλαγόνο.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.