Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Οι 3 τροφές που εγγυημένα διώχνουν τη μελαγχολία!

Bookmark and Share

Αν είστε από τους ανθρώπους αυτούς που αντιμετωπίζουν τη ζωή και όλες τις αναποδιές χωρίς άγχος και στρες, τότε σίγουρα ανήκετε στους τυχερούς.Αν πάλι ανήκετε στην πλειοψηφία, τότε
θα πρέπει να μάθετε ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να σας ανεβάσουν τη διάθεση, μετά από μία πιεστική ημέρα.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες, βιταμίνες κ ιχνοστοιχεία που αποτελούν πρόδρομες ουσίες για την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών. Των ουσιών αυτών, δηλαδή, που συνδέονται άρρηκτα με τη διάθεση. Η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη είναι οι κύριοι εκπρόσωποί τους.

Δείτε αναλυτικά σε ποιες τροφές θα τις βρείτε
Δημητριακά ολικής αλέσεως
Σύμφωνα με έρευνες, λόγω των φυτικών ινών και των υδατανθράκων που περιέχουν, τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα των αμινοξέων στο αίμα, με εξαίρεση την τρυπτοφάνη, το θεμέλιο λίθο της σεροτονίνης.

Γάλα
Λόγω της βιταμίνης D που βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις, συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης. Δεν είναι τυχαίο ότι τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης συνδέονται με καταθλιπτικά και ψυχωτικά επεισόδια.

Καφές
Οι ερευνητές θεωρούν ότι το κλειδί βρίσκεται στην καφεΐνη που λειτουργεί με δύο τρόπους. Μιμείται την αδενοσίνη και συνδέεται με τους υποδοχείς της στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την εξάπλωση που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνει την ταχύτητα αντίδρασης των νεύρων. Παράλληλα, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ουσία που βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Τα νέα ευρήματα προέρχονται από μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.