Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το κρασί

Bookmark and Share

Γιατί δεν πρέπει να παραγγείλετε το δεύτερο καλύτερο κρασί του καταλόγου και πόσα σταφύλια χρειάζονται για ένα ποτήρι κρασί;Ίσως να ξέρετε κάποιες πρακτικές πληροφορίες για το κρασί, όπως
το ποιο ταιριάζει με το κρέας και ποιο με το ψάρι, υπάρχουν, όμως, διάφορες
ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι’ αυτό που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας.

1. Δεν είναι αλήθεια ότι το λευκό κρασί φτιάχνεται με λευκά σταφύλια και το κόκκινο με κόκκινα -αυτό θα ήταν πολύ απλό άλλωστε. Για να φτιαχτεί το λευκό κρασί, οι οινοποιοί χρησιμοποιούν το χυμό είτε ανοιχτόχρωμων, είτε σκουρόχρωμων σταφυλιών, ενώ για το κόκκινο και το rosé χρησιμοποιούν τη φλούδα μόνο των σκουρόχρωμων.

2. Το κόκκινο κρασί, όταν καταναλώνεται με μέτρο, προστατεύει τον οργανισμό μας από οξειδωτικούς παράγοντες, όπως ακριβώς η μπογιά αποτρέπει τη σκουριά από τα σιδερένια αντικείμενα. Συν τοις άλλοις, μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερίνης και τα πιο καλά κρασιά γι’ αυτή τη δουλειά είναι τα πιο καινούργια, από σταφύλια που καλλιεργούνται σε ζεστό και υγρό κλίμα, καθώς αυτά είναι που περιέχουν τα περισσότερα φλαβονοειδή στη φλούδα τους.

3. Αποφύγετε να παραγγείλετε το δεύτερο φθηνότερο κρασί, καθώς στα περισσότερα εστιατόρια για το κρασί αυτό ο εστιάτορας πληρώνει τα λιγότερα χρήματα. Γνωρίζοντας ότι οι πελάτες δεν θέλουν να χαλάσουν πολλά χρήματα, αλλά θέλουν να πιουν καλό κρασί, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων που βάζουν στη θέση της δεύτερης επιλογής ένα κρασί που τους κοστίζει πολύ λιγότερο και θα τους φέρει το μεγαλύτερο κέρδος, χωρίς να είναι απαραίτητα καλό. Ψάξτε καλύτερα στη λίστα και προτιμήστε κάποιο άλλο.

4. Παρ’ όλο που από κρασί σε κρασί και από σταφύλι σε σταφύλι υπάρχουν μεγάλες διαφορές, κατά μέσο όρο χρειάζονται 600 σταφύλια ή 8 τσαμπιά για ένα μπουκάλι κρασί.

5. Οι πιο ακριβοί αμπελώνες του κόσμου είναι στο Bordeaux της Γαλλίας, φτάνοντας τα €1,2 εκατομμύρια ανά 10 στρέμματα. Στο Chianti της Τοσκάνης η τιμή πέφτει στις €250.000.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.