Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Το άπλωμα μέσα στο σπίτι κάνει κακό στην υγεία

Bookmark and Share

Μια νέα έρευνα στη Σκωτία υποστηρίζει ότι το να απλώνουμε τα πλυμμένα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού για να στεγνώσουν είναι μια συνήθεια που

μπορεί να βλάψει την υγεία μας.



Η υγρασία που έχουν τα ρούχα ενισχύει την ανάπτυξη μούχλας και σε συνδυασμό με τα ακάρεα της σκόνης μπορεί να κάνουν το περιβάλλον του σπιτιού αφόρητο για όσους είναι επιρρεπείς στο άσθμα.


Επίσης, εκτός από άσθμα, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές ρινίτιδες και άλλες αλλεργίες. Επιπλέον την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας επιβαρύνουν και τα αρώματα των μαλακτικών των ρούχων.


Όσο για την οικονομία; Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένα στεγνωτήριο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το στέγνωμα δίπλα σε καλοριφέρ, καθώς λόγω της υγρασίας που αναπτύσσεται έχουμε την τάση να ανεβάζουμε την θερμοκρασία.


Θυμηθείτε λοιπό ότι είναι καλύτερα να στεγνώνετε τα ρούχα σας σε μια προστατευμένη βεράντα ή μπαλκόνι παρά στο εσωτερικό.


Μπορεί τα ρούχα να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν αλλά τόσο εσείς όσο και το σπίτι σας θα γλιτώσετε από την υγρασία που μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα υγείας.
















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.